Airbnb revisarà els anuncis que Barcelona considera il·legals

L'empresa destaca la col·laboració amb el consistori i assegura que ja s'han eliminat un total de 5.000 de la seva plataforma

Barcelona, Madrid i València acumulaven la major quantitat de reserves a Airbnb Barcelona, Madrid i València acumulaven la major quantitat de reserves a Airbnb

Airbnb revisarà el miler d'anuncis de pisos turístics que l'Ajuntament de Barcelona ha detectat com a il·legals. En un comunicat, l'empresa ha afegit que "prendrà les mesures que siguin apropiades". La plataforma ha reivindicat que col·labora des de fa temps amb el consistori compartint informació per ajudar a eliminar els operadors que no respecten la normativa. I en aquest sentit, destaca que fins ara han treballat junts per eliminar més de 5.000 anuncis de la plataforma. L'Ajuntament de Barcelona ha detectat fins a 969 anuncis actius al portal d'Airbnb "aparentment legals" però que el consistori assegura que tenen irregularitats. I ha requerit a la plataforma la seva desactivació immediata i els avisa que "no baixaran la guàrdia".

Airbnb ha volgut destacar que es reuneix periòdicament amb autoritats de Barcelona per abordar com treballar junts contra els "mals actors" i garantir la seguretat de les comunitats locals. Així mateix, l'empresa reivindica que ha estat "pionera" en buscar solucions per lluitar contra l'activitat il·legal i que ha desenvolupat una eina per ajudar l'Ajuntament en les seves tasques d'inspecció.

"Treballem amb estreta col·laboració amb les forces policials per lluitar contra el comportament delictiu i els ajudem amb la seva investigació. Llancem un portal per a peticions judicials i policials que crea un canal segur i òptim per enviar sol·licituds legals vàlides d'informació a Airbnb", afegeix la plataforma.

Un web per les queixes veïnals

D'altra banda, Airbnb subratlla que té una pàgina global de suport a veïns i comunitats que permet compartir inquietuds sobre festes no autoritzades o soroll excessiu i altres molèsties.

Pel que fa concretament sobre l'Ajuntament de Barcelona, la plataforma destaca que s'ha promogut la instal·lació de detectors de soroll per abordar les preocupacions de molèsties i promoure un allotjament responsable.

Més informació
Barcelona suspèn les llicències d''habitacions Airbnb'
Airbnb s'avé a ser més transparent amb Europa
Avui et destaquem
El més llegit