Barcelona invertirà 46,5 milions d'euros en reformes de mercats

L'Ajuntament tancarà el mandat 2015-2019 destinant 127 milions d'euros a rehabilitar-los i preveu començar noves obres a partir del 2019

Un turista fa una fotografia a una parada del mercat de la Boqueria | ACN Un turista fa una fotografia a una parada del mercat de la Boqueria | ACN

El regidor de Turisme, Comerç i Mercats de Barcelona, Agustí Colom, ha explicat que l'Ajuntament invertirà 46,5 milions d'euros en reformes i rehabilitacions de diferents mercats municipals entre el 2018 i el 2019, i tancarà el mandat 2015-2019 amb una inversió total de 127 milions d'euros.

En una roda de premsa, Colom ha detallat que, d'aquests 127 milions d'euros, 103 provenen de finançament municipal i 23 de finançament extern: "El període 2015-2019 suposarà el major esforç inversor dels últims 12 anys", ha destacat el regidor.

Les principals inversions se centraran en els mercats de Sant Andreu, Bon Pastor, la Vall d'Hebron, Abaceria, Besòs, Carmel i Boqueria, i Colom ha dit que els mercats estan valorats amb una nota de 7,3 sobre 10 per part dels barcelonins, mentre que els usuaris els donen una nota de 7,5.

Més info: La moneda digital de Barcelona ja circula per l'Eix Besòs

Dels 43 mercats municipals que hi ha a Barcelona, 28 estan ja reformats, quatre estan en procés de rehabilitació, en tres s'estan realitzant obres de millores i en dos s'han començat els estudis previs a la seva reforma.

Mercat a mercat

Colom ha dit que es preveu obrir el mercat de Vall d'Hebron-Teixonera aquest Nadal després d'un any i mig d'obres, encara que les obres en l'entorn es realitzaran durant el 2019, en un equipament que també comptarà amb un hort urbà de 1.400 metres quadrats.

El mercat del Bon Pastor continuarà a principis del 2019 amb les obres de rehabilitació fins a la seva reobertura, que es preveu per la primavera, i que comptarà amb un nou supermercat i es caracteritzarà per ser un edifici sostenible gràcies al seu aïllament tèrmic i solar i la seva connectivitat entre espais.

En el cas del mercat de Sant Andreu, del que es va iniciar l'ensulsiada aquest mes de setembre, l'inici de les obres de rehabilitació serà l'estiu del 2019, amb una inversió total de 13,4 milions d'euros i amb la previsió d'acabar els treballs a finals del 2020.

El mercat de l'Abaceria iniciarà les obres de reconstrucció a principis del 2020 i es preveu que les obres durin entre 22 i 26 mesos, mentre que a la Boqueria s'instal·larà nova il·luminació, un nou sistema d'extracció de fums i un espai de divulgació gastronòmica entre finals del 2018 i principis del 2019.

Colom també ha destacat els treballs de millora als mercats del Carmel i del Besòs per millorar la mobilitat i comoditat dels clients, així com la construcció d'un nou mercat de Montserrat en un solar adjacent a l'actual equipament i la intenció d'iniciar estudis per a la reforma del mercat d'Horta.

Més informació
L'Ajuntament de Barcelona sancionarà el mòbing immobiliari
L'Ajuntament de Barcelona ordena tancar 4.148 pisos turístics il·legals els dos últims anys
Avui et destaquem
El més llegit