L'Almirall de Sant Celoni produirà el 16% d'energia amb plaques solars

La farmacèutica instal·la un hort fotovoltaic a la planta química del Vallès Oriental

Les plaques solars de la planta d'Almirall Les plaques solars de la planta d'Almirall

La farmacèutica Almirall ha posat en marxa una instal·lació fotovoltaica a la seva planta química de Sant Celoni amb la qual pretén estalviar un 16% en el consum d'energia elèctrica d'aquest centre.

Aquest "hort solar" és el primer de l'Estat connectat directament a una planta de producció, fet que permet un millor aprofitament de l'energia i evita pèrdues ocasionades pel trasllat, segons ha informat el grup farmacèutic en un comunicat. L'encarregada de la instal·lació d'autoconsum ha estat l'empresa de Llinars del Vallès, Solarprofit.

Tota l'energia produïda per aquestes plaques solars serà aprofitada i consumida de manera instantània per la planta, fet que suposa el proveïment d'un 16% de les seves necessitats elèctriques.

La potència d'aquesta planta solar, instal·lada directament sobre terra, és de 300 kW, i permetrà generar uns 459.600 kW per hora a l'any d'energia neta per a autoconsum.

Aquesta mesura evitarà emetre a l'atmosfera 141 tones de diòxid de carboni, una xifra equivalent a la que absorbeix un bosc de 14.100 arbres en un any.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins de l'Energy Master Plan d'Almirall, orientat a impulsar la generació i ús d'energies sostenibles.

Des de l'any 2012, Almirall ha aconseguit reduir un 19% el total del seu consum d'electricitat i gas gràcies a l'impuls de 134 projectes d'eficiència energètica.

Més informació
Almirall perd 99,7 MEUR pel negoci als Estats Units
CaixaBank nomena el CEO d'Almirall nou conseller independent
Almirall canvia de conseller delegat
Avui et destaquem
El més llegit