Alstom fabrica a Santa Perpètua de Mogoda 34 trens per a Luxemburg

Els combois, de doble pis i alta capacitat, es fabricaran a la planta de Santa Perpètua de Mogoda i s'entregaran a partir del desembre del 2021

Els trens d'Alstom que es vendran a Luxemburg | Alstom Els trens d'Alstom que es vendran a Luxemburg | Alstom

Alstom subministrarà 34 trens regionals a Luxemburg que es fabricaran íntegrament a la planta de la companyia a Santa Perpètua de Mogoda, segons han informat en un comunicat. L'empresa ha signat un contracte amb l'operador luxemburguès CFL valorat en uns 360 milions d'euros i preveu l'entrega de la nova flota de trens a partir del desembre del 2021.

Els trens, que tindran una velocitat màxima de 160 quilòmetres hora i tindran entre 80 i 160 metres de longitud, són de doble pis i alta capacitat, i circularan a la xarxa de Luxemburg, però també a Bèlgica i França. Pel desenvolupament i el disseny dels combois el centre industrial d'Alstom comptarà amb la participació d'experts de cinc països: Alemanya, Bèlgica, França, Itàlia i l'Estat espanyol.

Els trens que s'entregaran a Luxemburg comptaran, segons Alstom, amb les "tecnologies més avançades" per a passatgers i personal a bord. Hi ha espais interiors amb il·luminació per llegir i descansar, zona de bicicletes, serveis i àrees per a persones amb mobilitat reduïda. A més, tots els trens compten amb wifi i il·luminació LED. Els trens són de la gama Coradia d'Alstom, que també circulen en uns nou estats europeus i el Canadà. 

La fàbrica de Santa Perpètua d'Alstom és la més moderna del grup a Europa i ha produït, entre d'altres, els trens que van cobrir l'AVE Madrid-Sevilla, les llançadores regionals, la meitat dels trens de rodalies Civia o el metro sense conductor de Barcelona. 

Més informació
Alstom fabricarà a Santa Perpètua 25 tramvies per a Atenes
Alstom fabricarà tramvies per la ciutat alemanya de Frankfurt
La fàbrica d'Alstom a Santa Perpètua puja al tren de Singapur
Avui et destaquem
El més llegit