Alstom fabricarà a Santa Perpètua 42 trens per al Metro de Barcelona

TMB i l'empresa francesa signen el contracte per un import de més de 260 milions d'euros per al disseny, la fabricació i la posada en marxa dels nous combois

Alstom i TMB signen un contracte per a la fabricació dels nous trens | ACN Alstom i TMB signen un contracte per a la fabricació dels nous trens | ACN

Alstom fabricarà 42 trens nous per a la xarxa de metro de Barcelona a la planta de Santa Perpètua de Mogoda. L'empresa francesa i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han firmat el contracte valorat en més de 260 milions d'euros per al disseny, la fabricació i la posada en marxa dels nous metros que circularan per les línies 1 i 3 del suburbà barceloní. Els nous trens substituiran els més antics que actualment hi operen i estaran preparats per circular sense conductor per línies automàtiques. El model escollit és el Metropolis i Alstom té la voluntat d'afegir-hi nous elements estètics que reflecteixin la identitat de la ciutat, com ara grafismes a les portes que recordin l'Eixample.

La presidenta de TMB, Rosa Alarcón, ha assegurat que aquesta retirada de la flota més antiga accelerarà la renovació i "augmentarà la fiabilitat del servei, la sostenibilitat i la comoditat dels passatgers en dues de les línies més freqüentades". Alarcón remarca que aquesta decisió arriba en un moment especialment exigent per al transport col·lectiu per l'entrada en vigor de la zona de baixes emissions.

De la seva banda, el president d'Alstom Espanya, Antonio Moreno, ha explicat que treballen amb TMB per aconseguir una mobilitat "eficient i sostenible" i ha assegurat que és un "orgull" que s'hagi dipositat la confiança en l'empresa que dirigeix per una xarxa de metro que compta "amb més de 400 milions de viatgers a l'any".

El model Metropolis d'Alstom ha estat utilitzat per 25 ciutats del món des del 1998 i, en aquest cas, farà una picada d'ullet a la capital catalana introduint nous grafismes que homenatgen l'urbanisme del Pla Cerdà, a l'Eixample. L'empresa ja ha estat l'encarregada anteriorment de dissenyar els trens sense conductors de la línia 9 del metro de Barcelona.

Més informació
El metro de Barcelona no s’endolla a l’elèctrica de Colau perquè surt massa car
El Metro de Barcelona tanca el seu any més concorregut
Alstom fabrica a Santa Perpètua de Mogoda 34 trens per a Luxemburg
Alstom fabricarà a Santa Perpètua 25 tramvies per a Atenes
Avui et destaquem
El més llegit