Amazon arriba a Tarragona amb un nou centre d’operacions

La companyia aterra a la província amb una estació logística que generarà 90 llocs de treball i col·laborarà amb diverses empreses locals

Una imatge de com serà la nova estació logística d'Amazon a Tarragona | Cedida Una imatge de com serà la nova estació logística d'Amazon a Tarragona | Cedida

Amazon ha anunciat l’obertura d’una nova estació logística d’última milla al polígon industrial Constantí de Tarragona. La instal·lació, que previsiblement començarà a operar el proper mes d’octubre, suposa la primera incursió de la multinacional a la província, i servirà per centralitzar els enviaments i recollides dels productes que arribin des dels centres logístics i de distribució propers. Es tracta de l’onzè centre logístic d’Amazon a Catalunya, comptant les properes obertures de dues instal·lacions a Mollet del Vallès (Vallès Oriental) i el Far d’Empordà (Alt Empordà), i el quart amb el format d’estació logística última milla, amb les ubicades a la Zona Franca de Barcelona, Rubí (Vallès Occidental) i Martorelles (Vallès Oriental).

La nova estació ha de garantir, segons el director d’Amazon Logístics a Espanya Paolo Patrone, “una entrega eficient als clients de la zona”, a més de “centenars d’oportunitats laborals amb les empreses de repartiment” amb què hi col·laboren. El centre donarà treball directe a 90 persones i, segons estima la companyia, pot ajudar a obrir fins a 200 places de repartidors entre les quatre empreses de missatgeria de la província amb les quals s’hi han associat.

Més info: Amazon obrirà dos nous centres logístics a l'Empordà i al Vallès

La nova estació està, segons anuncia la companyia, dissenyada per optimitzar l’eficiència energètica. A l’edificació amb materials aïllants s’uneixen els 500 metres quadrats de panels solars fotovoltaics, la il·luminació LED de baix consum o les estacions d’aparcament de vehicles elèctrics, que des d’Amazon consideren el futur del seu model de repartiment de productes. Amb tot, des de la companyia pretenen posar l’accent en la sostenibilitat d’aquesta nova estació logística.

Avui et destaquem
El més llegit