L'AMB invertirà 172 MEUR en rehabilitació d'habitatges

La iniciativa de l'administració metropolitana arribarà a més de 35.000 ciutadans del territori i crearà 4.000 llocs de treball

Obres de construcció d'una nova promoció de pisos | ACN Obres de construcció d'una nova promoció de pisos | ACN

El Consorci Metropolità de l'Habitatge de l'Àrea Metropolitana de Barcelona invertirà 172 milions d'euros en la rehabilitació de 13.650 habitatges. El projecte, que es finançarà parcialment amb els fons Next Generation EU, arribarà a uns 35.000 ciutadans de la regió metropolitana, i generarà uns 4.000 llocs de treball.

Els ajuts per a les millores en els habitatges podran cobrir actuacions d'eficiència energètica, des de la construcció de nous ascensors fins a les instal·lacions comunitàries o la reparació i renovació de façanes i cobertes. Segons ha informat l'AMB, les subvencions podran arribar fins al 80% del valor de les obres – fins a 21.400 euros per habitant – tot i que les persones i famílies en situació de vulnerabilitat optaran al 100% de l'import de la reforma.

A més de les subvencions per a rehabilitacions, el pla també contempla ajudes per obres d'eficiència energètica en l'interior dels habitatges, d'uns 3.000 euros o el 40% del cost de la remodelació. El primer paquet d'ajuts, d'uns 37,7 MEUR, començarà el 2 de maig, i els beneficiaris en podran fer una gestió telemàtica per agilitzar els tràmits interns.

Segons el vicepresident de l'AMB i president del CMH Antoni Balmón, ha destacat el potencial de les accions per "millorar la qualitat de vida dels veïns" que rebin aquestes ajudes. Tot i això, reconeix la dificultat de convèncer els propietaris i les comunitats de veïns. "Serà difícil, però ens hi llancem perquè pensem que la piscina té aigua".

Per la seva banda, el director del CMH José Antonio Antímez ha avisat que els edificis anteriors al 1981 presenten deficiències energètiques, que sovint s'intenten arreglar amb "pegats" pagats per derrames dels veïns. "Oferim fer-ho tot d'una sola vegada, amb subvencions molt potents i crèdits per als que no puguin pagar. No hi ha excusa per no fer-ho", conclou Antímez.

Més informació
Els catalans destinen el 54% del salari al lloguer de l'habitatge
A Catalunya comprar un habitatge costa el salari íntegre de més de vuit anys
El Sindicat de Llogateres exigeix una millora de la llei estatal d'habitatge
Avui et destaquem
El més llegit