L’Anoia elabora el seu 'Llibre Blanc' d’infraestructures i mobilitat

El IV Fòrum Empresarial UEA se celebrarà el 19 de març al Teatre Ateneu d’Igualada

Joan Doménech, president de la UEA. | Cedida Joan Doménech, president de la UEA. | Cedida

Donar continuïtat a les reclamacions territorials en relació a les millores de l’actual xarxa de carreteres, la connexió intracomarcal i l’oferta de transport públic. Amb aquests objectius, la Unió Empresarial de l’Anoia encara una nova edició del Fòrum Empresarial, una iniciativa impulsada per la pròpia entitat anoienca.

La necessitat de millora en infraestructures i comunicacions que arrossega la comarca de l’Anoia respon a una de les reclamacions reiterades en tots els darrers informes Empresa i Progrés. Per aquest motiu, l’edició d’enguany girarà sobre les infraestructures i comunicacions de la comarca perquè, segons el president de la UEA, Joan Domènech “és un factor determinant en les decisions de localització d’activitats productives en el territori” i que per tant, “influeix en el desenvolupament econòmic de l’Anoia”. Per a Domènech “si l’Anoia compta amb bones infraestructures, amb bones carreteres i la mobilitat és òptima, el territori serà competitiu” i conseqüentment, també permetrà “enfortir l’economia anoienca”.

Més info: Els programes d'inserció de la UEA donen feina a 30 persones

Al IV Fòrum Empresarial UEA comptarà amb l’assistència del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, així com, de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells; el president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete, i s’espera l’assistència de tots els alcaldes de la comarca. També l’assistència d’empresaris i empresàries, directius, experts en infraestructures i mobilitat, enginyers i enginyeres, arquitectes, agents econòmics i socials de la comarca, entre altres

ADN emprenedor

Tanmateix, a la presentació del Fòrum UEA, el president de l’entitat empresarial ha definit l’Anoia com una comarca amb “un fort bagatge empresarial, amb ADN emprenedor i d’empresa de tota la vida, ben situada geogràficament, però amb temes pendents pel que fa a mobilitat i infraestructures” i precisament en aquests àmbits “la UEA hi treballa a través de la CUMA, la Comissió d’Urbanisme i Mobilitat de la comarca de l’Anoia i amb qui hem treballat colze a colze per conèixer de primera mà les necessitats del territori en aquests aspectes”.

Presentació del 'Llibre Blanc d’Infraestructures i Mobilitat, IV Empresa i Progrés'

En el marc de la celebració del IV Fòrum Empresarial, es presentarà de forma pública el IV Empresa i Progrés: Llibre Blanc d’Infraestructures i Mobilitat, un informe i una anàlisi sobre les infraestructures i la comarca que té per objecte identificar els punts febles del territori, per tal de buscar alternatives i possibles solucions en aquest àmbit.

Doménech: “Si l’Anoia compta amb bones infraestructures, amb bones carreteres i la mobilitat és òptima, el territori serà competitiu” 

A més, La UEA desenvoluparà una aplicació mòbil exclusiva per als i les assistents al Fòrum Empresarial i que servirà com a canal de comunicació oficial d’aquesta edició. L’objectiu d’aquesta eina és facilitar el networking entre els assistents, que es pugui conèixer amb antelació les persones que assisteixin a l’esdeveniment i interactuar-hi. També a partir d’aquesta app, els usuaris podran conèixer més detalladament informació de l’esdeveniment (la localització, el programa, la galeria, entre altres), per tal de convertir-se en una eina per comunicar-se: enviant missatges privats o interactuant al mur, compartir fotografies o vídeos, i publicar impressions i/o opinions sobre la temàtica tractada; així com també, puntuar diversos aspectes de l’esdeveniment. L’app estarà disponible als dispositius mòbils iOs i Android.

Més informació
La UEA convoca eleccions a la presidència de la patronal
El 'networking', convidat estrella de la Nit Empresarial UEA
Avui et destaquem
El més llegit