Els programes d'inserció de la UEA donen feina a 30 persones

'Fem Ocupació per a Joves' i '30 PLUS' tenen per objectiu millorar la situació del mercat laboral i dinamitzar l’activitat empresarial i econòmica anoienca

Alguns dels participants del programa FOJ i 30 Plus | Cedida Alguns dels participants del programa FOJ i 30 Plus | Cedida

La Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) ha inserit 30 persones en situació d'atur a 28 empreses de la comarca. Segons informen en un comunicat, ho ha fet a través dels programes d’inserció laboral Fem Ocupació per a Joves (FOJ) i 30 PLUS. Es tracta d’un projecte que forma part de la línia de treball que l’entitat anoienca s’ha fixat per crear ocupació i, en aquest sentit, ajudar en la millora de la situació del mercat laboral anoienc i dinamitzar l’activitat empresarial i econòmica de la comarca.

Més info: La Unió (Empresarial de l’Anoia) fa la força

El FOJ està dirigit a joves anoiencs d’entre 18 i 29 anys; mentre que el 30 PLUS va adreçat a majors de 30; ambdós col·lectius en situació d’atur. En el cas del FOJ, l’altre requisit per a participar-hi era que la formació màxima fos el graduat d’ESO, Batxillerat o Cicle Formatiu de Grau Mitjà.

Aquests projectes -subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball- es van engegar durant el mes de desembre del 2018 i, en l’actualitat, els integrants encara hi estan participant. Combina formació i inserció laboral de qualitat: una oportunitat per formar-se i després posar en pràctica els coneixements adquirits. És a dir, a banda del contracte laboral, els participants als dos programes han rebut una formació especialitzada d’entre 20 i 150 hores, així com una orientació individual per tal d’impulsar la seva ocupabilitat en el futur.

En aquest sentit, tots els participants s’han format en una especialitat del sector, i aquesta formació ha estat en centres externs o a la pròpia empresa. Les contractacions s’han realitzat per un període de sis mesos subvencionades amb el SMI del 2017 per al FOJ i el SMI del 2018 per al 30 PLUS.

Més informació
La metodologia 'lean', clau per a la transformació de la teva empresa
Kon-Tiki: Un passeig entre els núvols a cel obert
Guasch Capellades: del tèxtil de capçalera a la col·laboració empresarial
Avui et destaquem
El més llegit