CA | ES

Applus Idiada vol construir l'alternativa al Logis Penedès

La companyia forma part d’un grup de treball impulsat pel Consell Comarcal per definir projectes estratègics

Els terrenys de Banyeres del Penedès on Cimalsa preveu la construcció del Logis Penedès | ACN Els terrenys de Banyeres del Penedès on Cimalsa preveu la construcció del Logis Penedès | ACN

Applus Idiada és l’empresa que ha presentat un projecte alternatiu per construir un centre de desenvolupament tecnològic als terrenys on la Generalitat té planificat crear el Logis Penedès. Fonts coneixedores de la negociació han confirmat a l’ACN que la companyia d’homologació automobilística amb instal·lacions actuals a Santa Oliva s’ha postulat per invertir a la comarca 100 milions d’euros en menys de cinc anys i crear un centre d’investigació com a alternativa al centre anunciat per Cimalsa –empresa pública dedicada a la promoció de centrals de mercaderies-.

Més info: Primers acords per a l'impuls del Logis Penedès

El director general d’Idiada, Carles Grasas, ha assistit a una reunió al Consell Comarcal on s’ha acordat crear un grup de treball per definir els projectes estratègics del Baix Penedès. La inversió milionària –sense revelar el nom de la companyia- l’anunciava ara fa una setmana l’alcalde de Banyeres del Penedès, Amadeu Benach, assegurant que la proposta planteja un projecte menys lesiu pel territori en comparació al centre intermodal de mercaderies conegut com a Logis Penedès.

Segons Benach, aquesta alternativa preveu ocupar el mateix espai que la proposta de Cimalsa, amb terrenys que afecten a Banyeres, l’Arboç, Sant Jaume dels Domenys i Castellet i la Gornal. Tot i tenir la mateixa extensió, però, construiria edificis de menor alçada.

Bates blanques

L’alcalde també assegurava que aquesta inversió suposaria la creació de 200 llocs de treball directes, els quals defineix com a “treball de bates blanques”, alhora que garanteix “sous de qualitat”. Entre els beneficis de l’alternativa al Logis, Benach també destacava que el canvi de sector empresarial suposaria una reducció en trànsit de camions, “passant de 500 camions diaris a un màxim de 50”, mentre assegurava que el centre de Cimalsa es podria reubicar en una zona amb menys perjudici pels veïns.

Tot i l’anunci d’ara fa una setmana, l’alcalde de Banyeres va declinar concretar quina era la empresa inversora interessada fer aquesta inversió milionària. Tan sols va avançar que es tractava d’una multinacional que “ja era present a la comarca”, mentre va demanar discreció en relació al nom de la companyia, a l’espera que se celebrés una reunió amb els alcaldes del Baix Penedès.

Tot i que oficialment s’ha declinat anunciar quina és l’empresa interessada en construir l’alternativa al Logis, fonts coneixedores de la reunió han confirmat que Applus Idiada és qui ha plantejat la inversió milionària. La companyia d’homologacó automobilística hauria donat un any de marge per obtenir el vistiplau de la Generalitat. Si no, traslladaria el projecte a un altre país.

Més informació
Cimalsa impulsa la primera fase de Logis Penedès per atendre la demanda empresarial
Prologis invertirà més de 45 milions d'euros al Baix Penedès
Avui et destaquem
El més llegit