Artigas Alimentària entra en preconcurs de creditors i busca comprador

Al voltant d’una desena de grans grups del sector ja s’han interessat en comprar la unitat productiva, malgrat que no hi ha cap oferta formal

Artigas Alimentària està ubicada a Cornellà del Terri (Pla de l'Estany) | Cedida Artigas Alimentària està ubicada a Cornellà del Terri (Pla de l'Estany) | Cedida

L'empresa càrnia Artigas Alimentària de Cornellà del Terri (Pla de l'Estany) ha presentat preconcurs de creditors, tal com explica el Diari de Girona. L'expedient es va obrir el 15 de maig però ho va fer amb caràcter confidencial perquè no es publiqués enlloc. Ara, busquen comprador i sembla que ja han rebut les primeres ofertes d'altres grans grups del sector.

Entre mitjans i finals de juliol l'empresa va aturar la producció i els 170 treballadors estan en ERTO. De moment, queden entre 15 i 20 persones treballant perquè un dels clients ha demanat seguir comprant la carn tallada a aquesta factoria. Artigas es dedica a comprar carn i tallar-la perquè els supermercats la venguin envasada, com ara la llonza de porc o el filet de vedella.

Aproximadament una desena de grans grups del sector han mostrat interès en la compra de la unitat productiva de la companyia i han visitat les seves instal·lacions. Més de la meitat son companyies de Girona, però també s’han interessat empreses de Lleida i Vic i de fora de Catalunya de Navarra i Madrid. De fet, avui mateix, es preveu que una companyia madrilenya visiti l’empresa. Lluís Bielsa, expert en la venda de la unitat productiva, detalla que també han preguntat per la situació de la càrnia gironina empreses de l’estranger.

En aquesta línia, Maxi Rica, secretari general d’UGT a les comarques gironines, també detalla que son optimistes amb el futur de la companyia. Rica assegura que és "una oportunitat bona" per a altres empreses del sector i creu que la situació d’Artigas Alimentària ha estat provocada per una "mala gestió".

Més informació
CCC Barcelona Digital Services pacta amb els sindicats un ERTO per 680 persones
Els ERTO i les nacionalitats: el monstre ocult de la bretxa salarial
Seat amplia els ERTO
Avui et destaquem
El més llegit