L'AVE a Girona i Figueres aplega prop de 10 milions de viatgers en sis anys

El trajecte amb més usuaris l'any 2018 és el que va des de la capital gironina fins a Barcelona

Un AVE sortint a l'estació de Sants | ACN
Un AVE sortint a l'estació de Sants | ACN

Renfe celebra el sisè aniversari de l’entrada en funcionament dels serveis d’Alta Velocitat a Girona i Figueres amb un total de 9.675.000 clients. D’aquests, 1,9 milions van viatjar-hi només l’any passat, xifra que significa un creixement del 6,2% respecte l’exercici anterior.

El 9 de gener de 2013, Renfe va iniciar el seu servei d’Alta velocitat a Girona i Figueres, un servei que es va iniciar amb nou connexions d’Alta Velocitat a Barcelona de les que vuit que continuaven fins a Madrid. Actualment el servei compta amb un total de 14 trens d’Alta Velocitat que permeten connectar Girona amb Barcelona en 38 minuts, Figueres amb Barcelona en 51 minuts i les ciutats de Girona i Figueres en un temps de viatge de 15 minuts.

Només el 2018, l’estació de Girona ha estat utilitzada el 2018 per 1.365.800 clients, un 7% més que a l’any anterior, mentre que per la de Figueres hi han passat 599.200 clients que han utilitzat els serveis d'Alta Velocitat, xifra que representa un creixement del 5,5%.

El primer any, els serveis AVE de Renfe van ser utilitzats per 1,2 milions de clients, que suposa un creixement de pràcticament del 60% des de la posada en marxa d’aquest servei.

Més Informació
Renfe es passa a l'emprenedoria
Renfe evita l'emissió d'1,8 milions de tones de CO2 a l'atmosfera
Acord entre Renfe i la Generalitat per un nou contracte de serveis a Rodalies
Avui et destaquem
Comentaris