Un fabricant de cables tria Sant Vicenç dels Horts per ubicar un centre de producció i R+D

Les instal·lacions ocuparan una superfície de 1.200 metres quadrats

Exterior de la fàbrica de Sumcab Robotics a Sant Vicenç dels Horts | Cedida Exterior de la fàbrica de Sumcab Robotics a Sant Vicenç dels Horts | Cedida

El fabricant de cables Sumcab, amb seu central a Les Franqueses del Vallès, a través de la seva unitat de negoci Robotics, ha inaugurat un centre de producció, serveis i R+D a Sant Vicenç dels Horts. L’objectiu és reforçar la fabricació de productes d’energia i cablejat, així com la implementació de serveis d’instal·lació i optimització de processos. El nou equipament tindrà una superfície de 1.200 de metres quadrats, on es desenvoluparan projectes d’automatització i alt valor. 

Des de la població del Baix Llobregat, Sumcab Robotics vol oferir assistència tècnica als clients de la resta d’Espanya, Portugal i Amèrica Llatina. L’anunci arriba pocs dies després que a la mateixa comarca, Nestlé hagi iniciat un pla de baixes incentivades que afectarà 120 treballadors “pel sobredimensionament de personal” davant el canvi d'hàbits de consum i, en concret, “l'augment de vendes de les marques blanques”, segons ha informat La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF). 

"El consumidor cada cop està menys disposat a pagar preus més alts i s'està experimentant una migració clara cap a la marca blanca", argumenten des de l'empresa. En aquest sentit, recorden que el sector de l'alimentació pateix una etapa "d'inestabilitat i incertesa" que fa necessari implementar una estructura laboral "eficient" i "competitiva". Segons el sindicat, el pla afectarà treballadors de les oficines centrals i les vendes i haurà d'estar finalitzat durant la primera quinzena d'octubre.  L'empresa, que té uns 4.500 empleats a Espanya, té previst anunciar-ho formalment els pròxims dies. CSIF, a través de les seccions sindicals, oferirà assessorament a aquells treballadors que es vulguin acollir voluntàriament al pla de baixes incentivades. “Esperem que sigui una mesura voluntària i puntual i que no siguin necessaris més ajustos a la companyia”, va afegir el sindicat.

Més informació
El Baix Llobregat supera els 346.000 llocs de treball
Catalonia Ceràmica s'expandeix al Baix Llobregat i preveu facturar 27 MEUR el 2022
El futur de la indústria digitalitzada es dissenya al CIM UPC
Avui et destaquem
El més llegit