Baqueira encara l'inici de temporada amb una inversió de 15 MEUR

Les darreres nevades han garantit l'obertura de les instal·lacions pel pròxim cap de setmana

Baqueira Beret enceta una nova temporada d'esquí amb una inversió de 17 milions d'euros, destinada a la construcció d'un nou telecadira i la renovació de la resta d'instal·lacions. Les nevades de les darreres hores, amb uns registres d'entre 30 i 40 centímetres a les cotes més altes, garanteixen l'obertura de les pistes pel pròxim cap de setmana.

L'efecte de la crisi energètica també s'ha notat a la Vall d'Aran i el Pallars Sobirà amb un increment d'un 7% del preu del forfet, enguany de 63 euros. Baqueira genera uns 700 llocs de treball, dels quals 200 són fixes i la resta corresponen a persones fixes discontínues. Aquest càlcul no té en compte el negoci paral·lel dels hotels, restaurants i comerços de l'entorn.

Un cop superada l'eufòria de l'hivern passat amb la fi de les restriccions vinculades a la COVID-19, des de l'estació es preveu una caiguda d'un 10% en el volum d'esquiadors, és a dir, una assistència de 900.000 persones en tota la temporada. En un altre ordre, Xavi Ubeira, director comercial de Baqueira, s'ha mostrat "satisfet" per la resolució del Tribunal Suprem on valida el projecte d'ampliació de les instal·lacions cap al Pallars Sobirà.

Més informació
Baqueira Beret presenta un ERTO per a 200 treballadors
Les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida tanquen temporada amb un rècord històric
La temporada d’esquí més incerta
Avui et destaquem
El més llegit