Barcelona activa nous ajuts per la reactivació econòmica

L'Ajuntament de Barcelona destinarà 3,2 milions a finançar 150 projectes de proximitat

Seu central de Barcelona Activa | Cedida Seu central de Barcelona Activa | Cedida

Barcelona Activa posa en marxa la cinquena convocatòria d’Impulsem el que fas, un programa que ja s’ha consolidat com aposta clara d’impulsar l’economia als barris i als districtes de la ciutat, a través d’injeccions econòmiques que permeten a nous projectes locals finançar-se i començar la seva activitat, segons informen en un comunicat. Com a particularitat, aquest any el programa està dotat del pressupost municipal més alt fins ara, 3,2 milions d’euros, que es traduiran en la creació de fins a 150 nous projectes finançats, amb l’objectiu de reactivar l’economia, ara mateix marcada pel context de pandèmia.

Les sol·licituds per rebre les subvencions es podran presentar des del 6 d’abril fins el 5 de maig del 2021, adreçades tant a persones treballadores autònomes, com a empreses i entitats, inclosos comerços i serveis de proximitat, en qualsevol de les set modalitats convocades. Les subvencions que cobreixen el 80% del pressupost d’un projecte poden arribar a 50.000 euros. L’import màxim de subvenció a la darrera convocatòria era de 40.000 euros.

Enguany les set modalitats s’han ajustat als requeriments i les necessitats detectades en la conjuntura actual, posant el focus en la reactivació econòmica i incrementant en 1.740.000 euros el crèdit inicial de la convocatòria de l’any passat. Impulsem el que fas 2021 és, de les cinc convocatòries llançades fins ara, la que té més finançament per a projectes econòmics al territori.

L’any marcat per la pandèmia es van seleccionar 127 projectes, molts d’ells posaven l’accent a projectes per lluitar contra la incidència del coronavirus en la petita economia de la ciutat.

Més informació
Objectiu: crear 100.000 llocs de feina en 10 anys a Barcelona
Nous ajuts a empreses per incentivar la contractació a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit