Barcelona destina 13,7 milions d'euros a la rehabilitació d'habitatges

Com a novetat, les comunitats de propietaris de finques que siguin subvencionades podran demanar un crèdit tou

Es podran demanar subvencions per a elements comuns dels edificis, interiors d'habitatges i edificis d'alta complexitat |iStock Es podran demanar subvencions per a elements comuns dels edificis, interiors d'habitatges i edificis d'alta complexitat |iStock

El Consorci de l'Habitatge de Barcelona ha publicat tres convocatòries d'ajuts a la rehabilitació per al 2019 que sumen una dotació pressupostària de 13,7 milions d'euros. Concretament es podran demanar subvencions per a elements comuns dels edificis, interiors d'habitatges i edificis d'alta complexitat que van començar a reformar-se el 2018, en el marc del Pla de Barris, i que encara necessiten més obres.

Més info: Barcelona destina dos milions d'euros a ajuts per pagar l’habitatge

Enguany, per primera vegada, les comunitats de propietaris de finques que siguin subvencionades podran demanar crèdits tous que s'oferiran a través de l'Institut Català de Finances (ICF) per poder pagar la part no subvencionada de les obres de rehabilitació. Els crèdits dels quals es podran beneficiar les comunitats de propietaris de finques seran de fins a 15 anys i tindran un tipus d'interès del 2% (bonificat per la Generalitat de Catalunya) i podran cobrir el 100% del pressupost de l'obra, fins a un màxim de 30.000 euros.

Barcelona, que és la primera ciutat catalana que es beneficiarà d'aquesta novetat, gestionarà aquesta ajuda complementària a través del Consorci de l'Habitatge de Barcelona (CHB), ja que una comissió tècnica especialitzada del Consorci serà l'encarregada de fer la interlocució entre els veïns i l'ICF. De fet, les comunitats podran presentar sol·licituds tant per l'arranjament de problemes estructurals dels edificis, com per millorar la qualitat energètica de les finques o eliminar barreres arquitectòniques.

Més informació
La compravenda d'habitatges creix un 5,3% al febrer
El 'coliving' duplica els ingressos dels propietaris d'un habitatge
L'habitatge es marca el major increment del preu des del 2007
Avui et destaquem
El més llegit