Neix a Barcelona la 'Ciutadella del Coneixement'

L'Ajuntament, la Generalitat i la UPF sumen forces per impulsar un nou espai de recerca i innovació als terrenys de l'antic Mercat del Peix

El nou espai de recerca està batejat com 'La Ciutadella del Coneixment'
El nou espai de recerca està batejat com 'La Ciutadella del Coneixment'

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, i el rector de la UPF, Jaume Casals, sumen forces per impulsar un nou espai de recerca i innovació als terrenys de l'antic Mercat del Peix de Barcelona. L'espai, batejat com La Ciutadella del Coneixement, es posa en marxa aquest divendres 12 d'abril, quan se signarà el protocol.

Més info: Barcelona, entre les 30 principals ciutats tecnològiques

Els primers socis del projecte científic, a banda de la UPF, són el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), a través de l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE CSIC- UPF), i la Fundació Barcelona Institute of Science and Technology (BIST). Durant l’acte se signarà també un protocol general d’actuació comuna entre el BIST, el CSIC, la UPF i l’Ajuntament de Barcelona.

Barcelona concentra el 65% de les inversions en startups amb un total de 1.200 i és la sisena ciutat europea amb més empreses emergents i la cinquena en volum d'inversió. A més, la capital catalana ha entrat per primer cop al rànquing Tech Cities 2019 i escala fins a la posició 21, segons la consultora Savills. L'informe identifica els grans centres d'innovació a escala global després d'analitzar diferents paràmetres que fan atractives a aquestes ciutats per a les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació).

Més Informació
Barcelona concentra el 65% de les inversions en startups
Barcelona, 'hub' mundial de referència en educació
Barcelona, capital europea de la innovació en mobilitat
Avui et destaquem
Comentaris