Barcelona estrena el primer 'hub' de robòtica col·laborativa del món

Universal Robots inverteix 2 milions d'euros en el nou centre, on hi treballaran 38 persones

Un robot d'Universal Robotics en el nou 'hub' de Barcelona | ACN Un robot d'Universal Robotics en el nou 'hub' de Barcelona | ACN

Universal Robots i Mobile Industrial Robots (MiR) han inaugurat a Barcelona el primer hub de robòtica col·laborativa del món. L'espai, de 1.500 metres quadrats i situat al carrer Agricultura, serà la nova seu tècnica i comercial d'ambdues companyies per al sud d'Europa i inclourà un centre de formació i un espai d'exposició dels robots. El projecte tindrà 38 treballadors i suposarà una inversió de 2 milions d'euros entre les dues companyies.

Les empreses han escollit Barcelona per "l'accessibilitat" als recursos "qualificats", l'habilitat d'atraure "recursos globals" i l'elevada concentració d'empreses industrials, a més del clima o la infraestructura del transport, segons ha explicat el president de Universal Robots, Jürgen von Hollen. En aquest mateix sentit s'ha pronunciat la directora general d'Indústria del Govern de Catalunya, Matilde Villarroya, que ha presentat Barcelona com una ciutat "oberta" i "capaç de proporcionar a les empreses el talent que busquen".

Villarroya s'ha mostrat "orgullosa i satisfeta" de l'obertura d'aquest espai a la capital catalana i ha destacat la capacitat d'atraure empreses internacionals. En concret, hi ha 8.600 companyies estrangeres a Catalunya, segons la directora general d'Indústria.

Universal Robots es dedica a la fabricació de robots col·laboratius i compta amb 28 oficines distribuïdes en 19 països. MiR, per la seva banda, està especialitzada en la fabricació de robots mòbils i té 176 distribuïdors en cinquanta països.

Més informació
Robòtica: amenaça o oportunitat?
La robòtica catalana triomfa amb Amazon i Robmov
VMware invertirà 89 milions d'euros en cinc anys en una seu al 22@
Bandai ja treballa des de la Torre Mapfre de Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit