Barcelona destina 1 milió d'euros a rebaixar els lloguers comercials

L'Ajuntament de la capital catalana donarà 600 euros als propietaris que rebaixin entre un 25% i un 50% i 1.200 euros si la rebaixa és superior al 50%

Una botiga de Barcelona amb la persiana mig oberta | ACN Una botiga de Barcelona amb la persiana mig oberta | ACN

L'Ajuntament de Barcelona destinarà un pressupost d'1 milió d'euros a subvencions per incentivar la rebaixa temporal de lloguers comercials arran de la crisi de la covid-19, amb ajudes de 600 i 1.200 euros per a propietaris de locals de menys de 300 metres quadrats Així ho ha dit en una roda de premsa telemàtica el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, al costat de la regidor de Comerç, Mercats, Consum, Hisenda i Règim Intern, Montserrat Ballarín.

Collboni ha detallat que el consistori donarà 600 euros als propietaris que rebaixin entre un 25 i un 50% i 1.200 euros si la rebaixa és superior al 50%, i el termini per presentar sol·licituds serà de dos mesos i començarà el 25 de juny. La subvenció serà en forma de pagament únic.

Més info: Collboni: "L'objectiu és aixecar persianes"

D'aquesta manera, segons assegura, la subvenció per a la rebaixa els lloguers comercials vol contribuir a incentivar els pactes de rebaixa del lloguer entre propietaris i llogaters, garantint la continuïtat dels negocis.

Perquè els propietaris dels locals comercials puguin acollir-se a aquesta mesura, els contractes de lloguer hauran d'estar vigents des d'abans de l'estat d'alarma i la rebaixa que els propietaris facin els comerciants haurà d'estar vigent com menys durant sis mesos des de la declaració de l'estat d'alarma.

Avui et destaquem
El més llegit