Barcelona crea un observatori per abordar els reptes del turisme

La Diputació, l’Ajuntament i Turisme volen afrontar els canvis que experimenta el sector i com aquests afecten a les empreses

El clima és un dels aspectes més ben valorats pels 'expats' residents a Barcelona El clima és un dels aspectes més ben valorats pels 'expats' residents a Barcelona

La Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona i Turisme de Barcelona han creat l'Observatori del Turisme a Barcelona, ciutat i regió, amb la finalitat d'analitzar els canvis del turisme i avaluar l'activitat d'aquest sector a la ciutat. La creació d'aquest ens s'emmarca en el Pla Estratègic de Turisme 2020.

L'objectiu d'aquest nou òrgan és afrontar els canvis que experimenta el turisme tant pel que fa a la demana, l'oferta i els models de negoci, com pel seu impacte en el territori. Així mateix, analitzarà com aquests canvis afecten la gestió de les empreses i destinacions turístiques. Segons Miquel Forns, diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, "volem construir coneixement sobre el turisme que ens permeti millorar la seva gestió i promoció de manera regular, com un nou servei al conjunt del sector turístic".

L'observatori estudiarà el turisme a tres escales: Barcelona, amb els seus districtes i barris; la seva regió, amb la resta de municipis i comarques fins al límit provincial; i la suma de la ciutat i l'entorn. Així, amb dades quantitatives i qualitatives recollides per l'organisme, es podrà gestionar el turisme amb coneixement i compartir la informació amb els ciutadans, empreses i entitats perquè puguin prendre decisions. L'ens inclourà també les dades que han generat altres administracions durant els últims anys.

Més informació
Barcelona impulsa un fòrum per debatre la gestió turística
La demarcació de Barcelona rep la certificació Biosphère
"S'ha de refundar Turisme de Barcelona"
Avui et destaquem
El més llegit