La demarcació de Barcelona rep la certificació Biosphère

El segell internacional reconeix el territori com una destinació turística sostenible i responsable

El Garraf forma part de la marca 'Costa Barcelona' El Garraf forma part de la marca 'Costa Barcelona'

La demarcació de Barcelona ha estat reconeguda amb la certificació Biosphère Responsible Tourism, atorgat a les destinacions turístiques sostenibles i responsables. El reconeixement de l'Institut de Turisme Responsable, un organisme vinculat a la UNESCO i soci de l’Organització Mundial del Turisme i del Global Sustainable Tourism Council, és una certificació pionera que es basa en els 17 objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides en l'Agenda 2030.

El segell acredita que les tres marques turístiques de la demarcació –“Costa Barcelona”, “Paisatges Barcelona” i “Pirineus Barcelona”, impulsades per la Diputació de Barcelona- compleixen els requisits de l’estàndard Biosphere Destination i que apliquen amb èxit sis criteris concrets en les seves polítiques turístiques: Gestió sostenible, Desenvolupament econòmic i social, Conservació i millora del patrimoni cultural, Conservació Ambiental, Qualitat i seguretat, i Implicació del visitant.

Amb aquesta distinció, Barcelona es converteix en la primera demarcació catalana en rebre la certificació Biosphère, que ja tenen Catalunya, la ciutat de Barcelona i Sitges. El segell permetrà millorar el posicionament i la promoció internacional de les marques turístiques del territori de Barcelona i, també, elaborar un Pla d’Acció pels pròxims tres anys en matèria de Sostenibilitat Turística a la Diputació de Barcelona.

Pere Regull, Marc Castells, Mercè Conesa, Miquel Forns i Tomás Azcárate |Òscar Giralt / Diputació de Barcelona

Pere Regull, Marc Castells, Mercè Conesa, Miquel Forns i Tomás Azcárate amb la  amb la certificació Biosphère Responsible Tourism |Òscar Giralt / Diputació de Barcelona

"Barcelona és molt més"

La Diputació de Barcelona impulsa, sota la marca “Barcelona és molt més”, les tres destinacions turístiques que han rebut  la certificació Biosphère. Es tracta de “Costa Barcelona” (Baix Llobregat, Garraf, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental i Alt Penedès), “Paisatges Barcelona” (Moianès, Osona, Bages i Anoia) i  “Pirineus Barcelona” (Berguedà).

L’any 2016 es van allotjar en aquestes comarques 4,7 milions de viatgers, que representen un augment del 16% respecte el 2015. La previsió és que aquest 2017, declarat per l’ONU Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, se superin els 5 milions de visitants.  

Més informació
Barcelona, entre les ciutats amb el preu de l'aigua més car
Les millors apps per a cada tipus de viatger
48 pimes catalanes acceleren el seu creixement
Avui et destaquem
El més llegit