Barcelona premia la conciliació

La ciutat reconeix les empreses que treballen per fer avenir temps familiar i laboral

El Premi a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps arriba a la seva setena edició El Premi a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps arriba a la seva setena edició

Obert el termini d'inscripció al Premi a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps, convocat per l'Ajuntament de Barcelona. Les empreses compromeses amb l'harmonització del temps laboral i familiar poden presentar-se al reconeixement creat per fer visibles les pràctiques empresarials responsables. Segons explica el consistori en un comunicat, el guardó vol posar sobre la taula mesures que contribueixin a reduir les desigualtats socials i promoguin una economia al servei de les persones.

La idea darrere la iniciativa, que arriba a la seva setena edició, és contribuir a crear una balança entre temps familiar, de cures, de formació, laboral, d'oci i per un mateix. En anteriors edicions s'han premiat  accions com la instauració d’una jornada de 35 hores, la implementació d’un horari europeu reduint el temps per dinar, l’ampliació del permís de maternitat i paternitat a càrrec de l’empresa, l’impuls d’un pla de conciliació i corresponsabilitat o la implementació del treball a distància per una part de la jornada. També d'altres de més originals, com una companyia que va incorporar una persona responsable en Felicitat o una organització del sector del comerç que va designar alguns dissabtes com a festius. 

S'hi poden presentar companyies de qualsevol sector d'activitat en una les quatre categories establertes: empreses micro (menys de 10 persones treballadores), petites (entre 10 i 50), mitjanes (entre 51 i 250) i grans (més de 250 persones treballadores). A més a més, es farà una menció especial a una empresa de la Xarxa NUST (Nous Usos Socials del Temps), formada per més de 100 organitzacions de la ciutat que intercanvien pràctiques innovadores en matèria de temps i conciliació.

Més informació
Barcelona impulsa mesures per a la conciliació laboral
El llarg camí cap a la conciliació laboral i familiar
La conciliació, el repte en un país d'horaris ofegadors
Avui et destaquem
El més llegit