Barcelona, al top 10 de diversos rànquings mundials

La capital catalana és de les més puntuades en àmbits com la qualitat de vida, la recerca, el mercat de feina, l'ecosistema de startups i el turisme

Imatge aèria de Barcelona, que es troba entre els 10 primers llocs de diversos rànquings mundials de ciutats | iStock Imatge aèria de Barcelona, que es troba entre els 10 primers llocs de diversos rànquings mundials de ciutats | iStock

Barcelona comença l'any amb presència destacada en diversos rànquings mundials que destaquen les millors ciutats en diferents àmbits. La crisi sanitària i econòmica no ha afectat la posició de la capital catalana com a una de les millors del món per viure-hi, treballar-hi, visitar, fer recerca i emprendre, entre d'altres. Segons un comunicat de l'Ajuntament de Barcelona, un total de quatre llistes inclouen Barcelona entre les 10 primeres. 

L'informe The World's Best Cities 2021, elaborat per Resonance Consultancy, la situa com la vuitena millor ciutat del món. Pren de base estadístiques i ressenyes d'usuaris d'internet. La millor puntuació de Barcelona és en la promoció a internet (setena posició), seguida de la qualitat urbana (novena), programació cultural (onzena) i infraestructura i atractivitat (dotzena). En el rànquing general només la superen Londres, Nova York, París, Moscou, Tòquio, Dubai i Singapur. 

Pel que fa a ecosistema de startups, l'estudi EU-Starts-Up 2020 ubica Barcelona com a cinquè hub europeu. Per davant, només té Londres, Berlín, París i Àmsterdam. Malgrat la crisi d'aquest any passat, la publicació destaca 10 empreses emergents de la capital catalana que han mantingut el creixement. 

Més info: Barcelona pacta el pressupost més alt de la història de l'ajuntament

La revista fDi Intelligence, del grup del Financial Times, considera que Barcelona és la segona millor ciutat en estratègia d'atracció del sector tecnològic d'entre les 50 analitzades. Només la supera Londres. L'informe destaca que la ciutat acull esdeveniments com el Mobile World Congress i l'Smart City Expo, a més de tenir infraestructures com el 22@. La presència del Barcelona Tech City i d'iniciatives com Start-up Catalonia també són esmentades. 

Finalment, Barcelona és la setena ciutat del món amb millor marca, segons el Saffron City Brand Barometer 2020. Es tenen en compte la diversitat d'atractius turístics, els baixos índexs de criminalitat i les hores de sol, entre d'altres. Tot això, segons l'estudi, contribueix a que els visitants en tinguin una percepció positiva.

Més informació
El Barcelona Tech City tindrà dos nous 'piers' el 2022
Barcelona posa en marxa l'oficina tècnica del 22@
Avui et destaquem
El més llegit