Barcelona prem l'accelerador per a la recuperació econòmica

L'Ajuntament es reuneix amb una trentena d’organismes per abordar els reptes de ciutat sobre la potenciació del talent

Barcelona reuneix agents econòmics, socials i universitaris | Cedida Barcelona reuneix agents econòmics, socials i universitaris | Cedida

L’Ajuntament de Barcelona s’ha reunit, de manera presencial i virtual, amb una trentena d’organismes, entre ells, agents econòmics, socials, entitats del tercer sector i el teixit econòmic i universitari, per abordar els reptes de ciutat sobre la potenciació de talent per a la reactivació econòmica de la ciutat.

Segons informen en un comunicat, aquesta trobada respon a la voluntat de multiplicar les idees i els esforços. Les diferents organitzacions, entitats, universitats i empreses, han estat fent-hi aportacions per al desenvolupament de la mesura, i se sumen a una col·laboració público-privada per impulsar la competitivitat del talent com a capital de la ciutat, molt especialment tenint en compte els greus efectes en l’economia i en l’ocupació derivats de la covid-19.

El primer tinent d’alcaldia i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, ha remarcat que la partida pressupostària de promoció econòmica de l’Ajuntament per potenciar el talent a la ciutat s’incrementa fins els 5,3 milions anuals, tenint en compte les necessitats actuals del mercat de treball, una partida que era de 3,5 milions a principis del 2020.

El tinent ha assenyalat que la suma d’esforços conjunta “és el camí per multiplicar els efectes de les polítiques municipals i avançar en la construcció d’un ecosistema diversificat”. A més, ha posat l’accent en “l’economia del coneixement” i en “la fortalesa de l’economia d’una ciutat que, ara més que mai, rau en les persones”. En aquest sentit, “cal eradicar la bretxa digital i permetre el desenvolupament capacitació tecnològica inclusiva, reduint els desequilibris, per tal de fer créixer el capital humà de la ciutat”.

Més informació
Barcelona, seu del congrés internacional de transport públic
Barcelona vol agilitzar els tràmits de les empreses
Avui et destaquem
El més llegit