Barcelona vol agilitzar els tràmits de les empreses

Barcelona Activa i el Col·legi de Gestors Administratius s'alien per acompanyar les empreses en les gestions amb l'administració

El president de Barcelona Activa, Jaume Collboni | ACN El president de Barcelona Activa, Jaume Collboni | ACN

Barcelona Activa i el Col·legi de Gestors Administratius de Catalunya han signat un acord de col·laboració amb l'objectiu d'agilitzar els tràmits administratius de les empreses. El servei d'acompanyament i assessorament per fer les gestions va dirigit especialment a les companyies que pateixen les conseqüències de la crisi econòmica generada per la covid-19.  

L'aliança inclou tres línies d'actuació. La primera s'adreça a les empreses més joves pel que fa a les obligacions laborals, fiscals i administratives bàsiques. Així, els emprenedors tindran acompanyament per fer tràmits com noves altes i constitucions o trobar una gestoria. El segon servei és per a processos de segona oportunitat, de liquidació i de tancament ordenat de l'activitat. Aquest es dirigeix a empreses o autònoms en crisi i problemes per fer front a pagaments o que estan directament en fallida. 

La tercera línia d'actuació és el suport en inversió internacional, és a dir, en la creació de filials o en aspectes fiscals. Aquest assessorament és específic per a empreses estrangeres que volen aterrar a Barcelona. L'acord entre les dues entitats estarà vigent fins l'any 2022 i vol contribuir a la reactivació econòmica de la ciutat.  

Més info: Felix Ortega: “El sector digital i tecnològic sortirà reforçat de la crisi”

"La col·laboració sempre és un deure i, en aquests moments, les circumstàncies exigeixen un esforç addicional de treballar plegats. En aquest context, acords com aquest són imprescindibles per aconseguir objectius com ara digitalitzar i agilitzar tràmits administratius per dinamitzar l’activitat econòmica de la ciutat”, ha dit el primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni.

Per la seva part, el president del Col·legi de Gestors Administratius de Catalunya, Alfonso Lluzar, valora molt positivament aquest conveni “ja que els gestors administratius hem demostrat que som uns professionals essencials per a l’activitat econòmica i per tant, una peça clau per a la recuperació empresarial. Com assessors i intermediaris de referència entre les empreses i l’administració creiem que podem ser de gran ajuda per als emprenedors que volen desenvolupar el seu negoci amb garanties i també per aquells que, a causa de la crisi sanitària actual, es troben en dificultats per continuar la seva activitat”. 

Més informació
Barcelona Activa, 6 projectes internacionals de 17 països europeus el 2019
Més de 840 aturats troben feina amb l'ajuda de Barcelona Activa
Avui et destaquem
El més llegit