Barcelona redueix l'atur a nivells prepandèmia

Les dones són encara les que més desocupació pateixen: representen un 55,5% de persones aturades i els homes, un 44,5%

Un cartell d'una oficina d'ocupació, en una imatge d'arxiu | ACN Un cartell d'una oficina d'ocupació, en una imatge d'arxiu | ACN

L'atur s'ha reduït un 23,1% a Barcelona a l'agost en comparació al mateix període del 2020. Això significa que el mes ha tancat amb 71.566 persones registrades a les llistes de l'atur i que 21.000 persones han trobat feina, segons dades de Barcelona Activa. Aquestes xifres tornen els nivells de desocupació a la situació prepandèmia i se situen per sota dels 80.000 per segon mes consecutiu. "Les noves dades d'ocupació refermen el fet que la ciutat de Barcelona està en ple procés de recuperació econòmica, ja que el passat mes d'agost va ser la gran ciutat de l'Estat on més s'ha reduït l'atur interanual", ha indicat el primer tinent d'alcaldia d'Economia, Jaume Collboni, a través d'un comunicat. 

En nombre de contractes signats aquest agost ha estat un 59,1% superior al del mateix mes de l'any passat. En concret, els contractes indefinits han augmentat un 57%. L'Ajuntament de la capital catalana destaca els nous contractes per a perfils tècnic-professionals o per a personal científic. Els nivells especialitzats i superiors -com la Formació Professional i l'educació universitària- són els que menys han fet incrementar la desocupació des que va esclatar la covid-19.

Les dades de Barcelona Activa indiquen que les dones són encara les que més desocupació pateixen (un 55,5% del total, davant el 44,5% d'homes). Tot i així, la xifra de desocupades ha disminuït també fins arribar a nivells precrisi. Pel que fa als sectors, els serveis a les empreses són els que més ocupació han creat (28.181 nous llocs de feina), seguits de l'administració pública (10.975 feines noves) i dels serveis socials (10.717 empleats més).  

Més info: La temporada turística torna a fer baixar l'atur a Catalunya

L'Ajuntament de Barcelona ha invertit des de l'inici de la pandèmia 120 milions d'euros per amortir l'impacte de la pandèmia en l'economia. En concret, Barcelona Activa ha atès unes 30.000 persones disposades a cercar feina o canviar de professió enguany. L'entitat ofereix orientació laboral, acompanyament en processos d'intermediació laboral amb empreses, contractació i formació per millorar les competències professionals. Sobretot ha augmentat l'atenció als joves menors de 25 anys (dels col·lectius amb més dificultats per trobar feina).  

Amb l'atenció posada en els sectors estratègics del nou pla econòmic de la ciutat, el Barcelona New Green Deal, Barcelona Activa ha fet d'intermediària entre empreses i persones que busquen feina, principalment en el comerç de proximitat, la cultura, l'esport, la salut i les cures, les TIC i la comunicació i el turisme. 

Més informació
Barcelona Activa acompanyarà 3.700 persones en atur o ERTO
El Baix Llobregat registra la menor xifra d'atur des de l'inici de la crisi
Avui et destaquem
El més llegit