Barcelona puja 75 cèntims la taxa turística

L'Ajuntament estableix un "increment simbòlic" per al 2021 i reparteix l'augment previst inicialment de quatre euros en els propers anys

El regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé explica la pujada de la taxa turística | ACN El regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé explica la pujada de la taxa turística | ACN

Essent el turisme un dels sectors més afectats per la crisi derivada del coronavirus, l'Ajuntament de Barcelona ha decidit relaxar l'augment previst de la taxa turística i repartir-lo en els propers quatre anys. El regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, ha anunciat que s'estableix un "increment simbòlic" de cara al 2021 de 75 cèntims. 

L'1 de gener entra en vigor la nova ordenança, tot i que Marcé ha avisat que es podrà ajornar fins al juny en cas que la situació turística que ha deixat la covid-19 de gairebé paràlisi no millori a Barcelona. "Les circumstàncies i l'evolució de la pandèmia marcaran la seva aplicació. Es tracta d'una taxa proporcional, progressiva i d'acord amb el sector", ha explicat. 

Els increments previstos més enllà de l'any que ve són d'un euro tant el 2022 com el 2023 i d'1,25 euros el 2024. D'aquesta manera, s'arribaran als 4 euros aprovats en el ple del 30 de setembre de l'any passat. L'Impost sobre Estades en Establiments Turístics (IEET) va dirigit directament a les arques municipals. La Generalitat el va aprovar i l'ha regulat aquest any. 

Més informació
Recels, hotels i opacitat de la taxa turística
Pacte per al recàrrec a la taxa turística de Barcelona
Barcelona inverteix part de la taxa turística en projectes de retorn econòmic
Avui et destaquem
El més llegit