La Biblioteca Pilarín Bayés, guardonada com a Biblioteca de l'Any pels premis Archello 2023

L'equipament s'allotja en un edifici de cinc plantes a Vic envoltat d'un jardí obert a la ciutat

La Biblioteca Pilarín Bayés a Vic | Adrià Goula La Biblioteca Pilarín Bayés a Vic | Adrià Goula

La Biblioteca Pilarín Bayés ha estat guardonada com a Biblioteca de l'Any pels premis Archello 2023, un programa de premis global que celebra els millors projectes d'arquitectura i productes de construcció del món. L'equipament, que forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, s'allotja en un edifici de cinc plantes a Vic envoltat d'un jardí obert a la ciutat, informa la Diputació en un comunicat.

Durant el primer any d'obertura, que es va complir el passat 7 d'octubre, més de 300.000 persones han passat per la biblioteca, la qual cosa es tradueix en 25.000 persones mensuals i 1.000 persones diàries. La tria del nom de la Biblioteca ha estat el resultat d’un procés participatiu obert a tota la ciutadania que també ha volgut incloure els noms que no van sortir guanyadors i que ara donen nom als diferents espais: la sala d’actes "1 d’octubre", l’"Espai Lab Ausa", l’Aula multilingüe "Anna Dodas" i la planta "M. Àngels Anglada".

Més info: Pilarín Bayés i Bizum, Premis Nacionals de Creativitat José María Ricarte 2023

La Biblioteca, que comparteix l’edifici amb l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i que compta amb una cafeteria-restaurant, ha apostat per nous espais i serveis, dels quals en destaquem dos: en primer lloc, l’"Espai Lab Ausa", un espai versàtil que s’ha configurat com "un estudi de gravació musical obert i apte per a grups amateurs i emergents del territori" i, en segon lloc, la sala de videojocs, que busca convertir-se en un espai de lleure al voltant de la cultura del joc i on la ciutadania pugui descobrir-ne les seves múltiples possibilitats expressives.

Més informació
De Pilarín Bayés a Mas-Colell: oda al talent català
Avui et destaquem
El més llegit