La Cambra de Terrassa veu insuficients els ajuts directes del govern espanyol

La Cambra de Terrassa critica l'increment dels tipus en els crèdits avalats per l'ICO

La seu de la Cambra de Terrassa |Cedida La seu de la Cambra de Terrassa |Cedida

La Cambra de Terrassa ha celebrat que "finalment" el govern espanyol hagi decidit establir una línia d'ajuts directes al teixit empresarial. Tot i això, adverteix que la quantitat anunciada, 7.000 milions d'euros, "quedarà curta per cobrir les necessitats". A més, lamenta que s'excloguin les empreses que superen el llindar de les pimes.

A més, la patronal denuncia "el fort increment" del cost dels avals prestats per l’ICO en el cas d’accedir a pròrrogues en la carència i el termini fixat inicialment. "Moltes empreses, que pels efectes negatius de la pandèmia en el sector que operen, estan demanant pròrrogues en els terminis dels crèdits als quals van accedir per mitjà de les entitats financeres, es troben amb la sorpresa d’un fort increment del tipus i de les comissions", critiquen.

Uns tipus molt més elevats

Segons la Cambra, les entitats financeres estan fixant uns tipus molt més elevats pels costos dels avals de l'ICO en aquells crèdits que sol·licita allargar els terminis de devolució. Un increment que pot ser superior a un punt percentual. I és que el govern espanyol, que va permetre allargar els terminis de devolució de 5 a 8 anys, ha ara introduït una modificació a la normativa que impedia a les entitats financeres incrementar el seu marge i fixa uns nous tipus molt més elevats.

En alguns casos, operacions inicials per a operacions inferiors a 1,5 milions d'euros, l’increment del tipus en el suposat de demanar-se la pròrroga màxima fins a 8 anys, pot suposar en el cas d’un autònom o PIME fins a un diferencial d’1,34 punts, aplicat amb caràcter retroactiu.

Avui et destaquem
El més llegit