CA | ES

Amor, gràcies i Càritas: la Sagrada Família es tenyeix de vermell

L’acció s’emmarca en el 'Giving Tuesday Now', una iniciativa d’abast mundial que pretén dedicar un dia a la generositat i a les donacions

La Sagrada Família es tenyeix de vermell per donar gràcies | Sagrada Família La Sagrada Família es tenyeix de vermell per donar gràcies | Sagrada Família

La Basílica de la Sagrada família i les deu Càritas amb seu a Catalunya han decidit sumar esforços en favor de les persones més vulnerables. Aquest dilluns al vespre, de les 21h fins a les 00h, la façana del naixement de la Basílica s'ha il·luminat de vermell, com a mostra de suport per la tasca que Càritas està duent a terme en aquests moments d’emergència social.

Més info: Càritas rep el triple de peticions socials amb la crisi de covid-19

Les peticions d’ajuda que Càritas ha rebut d’ençà que va decretar-se l’estat d’alarma s’han multiplicat x3, i lluny de mitigar-se, aquestes demandes van a l’alça. En aquest context, Càritas demana que els donatius que rep l’entitat puguin multiplicar-se x3, per donar resposta a les nombroses peticions d’ajuda que l’entitat rep diàriament. El president de Càritas Catalunya, Francesc Roig, ha afirmat que “el vermell que il·lumina la Sagrada Família no només simbolitza el color de Càritas, sinó que també és sinònim d’amor, caritat i esperança, essència de la tasca de l’entitat en favor dels qui menys tenen”.

Roig també ha comentat que “aquesta acció és un agraïment a tota la feina de professionals, voluntaris i col·laboradors de Càritas, però també reafirma la idea que som Església, i que la nostra raó de ser és acompanyar als qui ara ho estan passant més malament”.

Aquest dimarts se celebra el #GivingTuesdayNow, una iniciativa que neix com a resposta a l’emergència sanitària i social. El seu objectiu és agrair la generositat de la ciutadania, que està donant suport a fundacions, entitats de salut, socials, culturals o de l’àmbit educatiu. En definitiva, agrair i promoure la participació ciutadana. 

Més informació
Museus populars (i ara virtuals) per visitar des de casa
Avui et destaquem
El més llegit