La Cecot valora positivament que les grans tecnològiques paguin més impostos

El G7 es va mostrar favorable a establir un impost del 15% a les grans companyies mundials

La seu d'Amazon a Silicon Valley. | iStock La seu d'Amazon a Silicon Valley. | iStock

La Cecot ha valorat positivament l’acord entre els països del G7 (Alemanya, Canadà, Estats Units, França, Itàlia, Japó i Regne Unit) per reformar el sistema fiscal global europeu i fer que les grans empreses mundials facin una major contribució a les regions on desenvolupen la seva activitat.

Els ministres d’Economia van arribar a un pacte per fixar un impost mínim global, en principi del 15%, a les grans empreses tecnològiques. “Si volem un sistema fiscal just, dur a terme aquest acord serà imprescindible”, afirma el president de la Cecot, Antoni Abad.

En aquest sentit, assenyala que “és un repte global que alguns països han intentat tractar en solitari i amb el temps ha quedat patent que un país sol no ho pot fer. Cal un acord transnacional”.

Les pimes, les que més paguen

Des de la patronal catalana s’interpreta aquest pacte com un preludi a una harmonització tributària que beneficiarà la ciutadania i el desenvolupament dels països però també les microempreses i les pimes.

La Cecot lamenta que el teixit de pimes és qui assumeix el percentatge més gran de la càrrega impositiva a la majoria dels països i qui suporta el pes de la pressió fiscal perquè són empreses poc deslocalitzades, a diferència de les grans empreses mundials, que operen a tot el món però que només contribueixen i aporten beneficis a un únic estat. 

“A partir d’aquí, des del sector empresarial demanem que aquests acords transnacionals que han de permetre arribar a una harmonització tributària de les societats realment es desenvolupin i es faci d’una manera ràpida i efectiva”, conclou el president de la Cecot.

Avui et destaquem
El més llegit