Circontrol duplicarà la producció i preveu ampliacions a la planta del Vallès

Circontrol, dedicada a la fabricació d'equips de càrrega de vehicles elèctrics, ha augmentat la seva plantilla més d'un 13%

La nova nau de Circontrol a Viladecavalls | ACN / Gemma Sánchez La nova nau de Circontrol a Viladecavalls | ACN / Gemma Sánchez

El fabricant d'equips de càrrega de vehicles elèctrics Circontrol té previst duplicar la capacitat de producció de la planta de Viladecavalls (Vallès Occidental). Els propers mesos estrenarà una nau i augmentarà la seva superfície de 7.000 metres quadrats a 9.000. És el tercer espai que aixeca la firma a Viladecavalls i preveu dues ampliacions més fins el 2024. "El volum de feina que requerirà el mercat és impressionant", afirma el director general, Joan Hinojo, fent referència al creixement de la mobilitat elèctrica.

Més info: Circontrol, la recàrrega de cotxes elèctrics amb segell català

Hinojo celebra el creixement constant que ha experimentat la companyia des que el 2010 va focalitzar el negoci en els punts de càrrega de vehicles elèctrics. Circontrol va néixer fa prop de 25 anys, però no va ser fins el 2008 que va centrar-se en l'electromobilitat. L'auge del sector els va dur a abandonar les instal·lacions de Terrassa el 2010 per estrenar la fàbrica de Viladecavalls, on el 2014 van construir un segon edifici per ampliar la producció.

"En poc més d'un any podríem començar a aixecar la quarta ampliació i ja estem pensant en la cinquena", afirma Hinojo. De moment, la intenció és que l'espai de 2.000 m2 que estrenaran abans que acabi aquest any els permeti duplicar la producció actual. Un dels seus objectius és reforçar la seva presència al mercat estranger com Mèxic, Amèrica del Nord, Itàlia, França i Alemanya.

Innovació i desenvolupament

El fort creixement del sector ha fet que Circontrol hagi augmentat la seva plantilla un 13,5% des del gener, sobretot amb professionals de l'enginyeria de diferents especialitats per poder donar un impuls al departament de Recerca i Desenvolupament. Abans que acabi l'any, l'empresa té previst reforçar aquest departament amb la posada en marxa d'un nou laboratori d'assajos.

"És un sector que creix molt ràpid, i nosaltres hem d'anar al mateix ritme", subratlla la consellera delegada de Circontrol, Núria Comellas, que assegura que l'evolució del mercat "fa molt necessari tenir acabats equips ràpids, i que cada vegada tinguin més potència".

Avui et destaquem
El més llegit