El Circuit de Barcelona-Catalunya tindrà F1 fins al 2020

La Generalitat, el RACC i l’Ajuntament de Montmeló prorroguen un any més el contracte amb la Fórmula 1

Imatge de la F1 al Circuit de Barcelona Catalunya | EP Imatge de la F1 al Circuit de Barcelona Catalunya | EP

El Circuit de Barcelona-Catalunya, format per la Generalitat, el RACC i l'Ajuntament de Montmeló, han prorrogat el contracte amb la Fórmula 1 fins al 2020. D’aquesta manera, s’assegura la continuïtat del Gran Premi d’Espanya al calendari per al Campionat del Món del pròxim any i podrà acollir la 30a edició consecutiva de la competició.

L’acord entre les dues institucions expirava aquest 2019, però allargar la relació amb el traçat català “és part de l’estratègia per mantenir les arrels europees” de la competició, ha assegurat el president i CEO de Fórmula 1, Chase Carey. També ha indicat que continuaran negociant per ampliar aquesta relació, que ha qualificat de beneficiosa.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat que en aquests 30 anys s’ha integrat el Gran Premi “a les polítiques industrials” del Govern i ha assegurat que és un instrument per incentivar l’activitat econòmica en àmbits com el turisme, l’automoció i la indústria de l’entreteniment.

La celebració del Gran Premi al Circuit ha generat aquest any 163 milions d’euros d’impacte econòmic, amb 160.428 espectadors i una mitjana de despesa per persona de 1.000 euros. A Barcelona, l’impacte ha estat de 28,4 milions d’euros en allotjaments, restauració, activitats d’oci i transport, entre altres.

A més, l'impacte sobre la producció de l'activitat de la instal·lació esportiva ha superat els 291 milions d'euros, el total de llocs de treball generats ha estat de 2.754 i l'impacte fiscal ha superat lleument els 42 milions d'euros, segons un estudi Tecnocampus.

Més informació
Barcelona atura l'aportació al Circuit de Montmeló
La Generalitat injecta 4,5 milions a Circuits de Catalunya
El Circuit Barcelona-Catalunya genera un impacte de 340 MEUR el 2015
Avui et destaquem
El més llegit