Comsa s'adjudica el monitoratge del metro de Barcelona

L'empresa d'enginyeria guanya el contracte de millora i migració dels sistemes de telecomandaments de TMB per 21,7 milions d'euros

La línia L9 concentrarà la majoria de les intervencions de COMSA | ACN La línia L9 concentrarà la majoria de les intervencions de COMSA | ACN

Comsa Industrial ha guanyat l'adjudicació dels contractes per a la modernització dels sistemes de control del Metro de Barcelona. La filial d'enginyeria de Comsa Corporación repartirà els treballs en dos lots d'intervencions que afectaran totes les línies del ferrocarril soterrani de la capital, amb un import total de 21,7 milions d'euros.

El primer lot, segons ha informat Comsa Industrial, correspondrà a la migració dels telecomandaments de la línia L9, l'única de la ciutat completament automatitzada. Aquesta instal·lació inclourà la migració de telecomandaments a estacions i túnels, seguretat, suport al trànsit de trens i altres sistemes de comunicacions. Dins aquest paquet també es contempla la migració dels comandaments de les línies convencionals de metro en estacions i túnels. Aquesta primera part de l'adjudicació té una valor de 17,9 milions d'euros.

La segona part de la intervenció que portarà a terme Comsa Industrial afectarà únicament els sistemes de telecomandament d'energia de la línia L9, per un valor de 3,9 milions d'euros. Amb la implementació de les tecnologies oferides per l'empresa, afirmen, es podran operar les diferents instal·lacions de manera "remota i immediata a qualsevol punt de la xarxa" des del Punt de Control Central.

Més informació
El nombre de viatgers en autobusos i metro creix a Barcelona
Cellnex instal·larà un sistema DAS al nou metro de París
Avui et destaquem
El més llegit