L'ICO, l'ICF i l'Ajuntament de Barcelona subscriuen un conveni per ampliar l'habitatge social

L'acord facilitarà la construcció i la rehabilitació de 1.000 habitatges, els quals es destinaran al lloguer assequible i al cohabitatge.

Una promoció d'habitatge social a Barcelona Una promoció d'habitatge social a Barcelona

L’Institut de Crèdit Oficial (ICO), l'Institut Català de Finances (ICF) i l'Ajuntament de Barcelona han signat un acord, pioner en el suport a polítiques d'habitatge i a la col·laboració amb entitats sense ànim de lucre, que contribuirà a ampliar amb 1.000 vivendes el parc d'habitatge social destinat a lloguer assequible o cohabitatge de Barcelona.

L'acord presentat per Rosario Casero, directora general de Negocis de l'ICO, Jordi Òliva, conseller delegat de l'ICF, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, té com a objectiu finançar les actuacions tant de rehabilitació com de nova construcció que estiguin promogudes per cooperatives en cessió d'ús i fundacions seleccionades per l'Ajuntament al conveni ESAL.

Les entitats poden tornar el préstec en un termini de fins a 30 anys. Les operacions de finançament cobriran fins al 100% del cost del projecte amb el límit màxim del valor de taxació, exclòs el sòl, i en funció dels mòduls vigents. El límit, per al 2022, s'estableix en 120.000 euros per vivenda.

El conveni és una aposta per un model de col·laboració publicoprivada que garanteix la propietat pública del sòl, amb fórmules alternatives a la propietat plena i que tenen per objectiu una política d'habitatge més col·laboratiu, a llarg termini i que faciliti l'accés a vivenda assequible.

Amb aquesta garantia, el Consistori facilita l'accés al finançament a aquestes entitats, millorant-ne la qualitat creditícia. També és un acord molt rellevant per la magnitud de l'import econòmic acordat, i que contribueix a reduir els costos per als ciutadans. Les actuacions finançades en el marc d'aquest conveni responen a criteris de sostenibilitat social, ja que el projecte cerca respondre, fent partícips entitats sense ànim de lucre, a la necessitat de promoure habitatge protegit assequible a Barcelona.

Més informació
Els veïns de Poblenou demanen més habitatge social al 22@
Llum verda al pla d'habitatge que estableix un 7% de lloguer social
Girona incrementa els ajuts per a l'habitatge social
Avui et destaquem
El més llegit