El nou centre logístic de Covestro a Tarragona
El nou centre logístic de Covestro a Tarragona

Covestro inaugura el nou centre de distribució logística

El director general de la química alemanya reclama el Corredor Mediterrani per impulsar la competitivitat empresarial a Tarragona

Covestro ha inaugurat el nou centre de distribució logística de les seves instal·lacions a Tarragona, que aquest dimarts ha iniciat les seves activitats amb l'arribada del primer tren transportant producte des d'Alemanya.

Segons ha informat la companyia en un comunicat, el nou centre ha suposat una inversió de prop de tres milions d'euros, i servirà en un primer moment per satisfer la demanda d'àcid clorhídric a Espanya, encara que no es descarta que en el futur pugui servir per a la distribució d'altres mercaderies.

Segons el director general de Covestro a Espanya, Andrea Firenze, ha assegurat que l'engegada d'aquest hub logístic reforça el compromís de la companyia amb el mercat espanyol i també pel Corredor Mediterrani, i ha destacat la importància de dur a terme les obres que permetin millorar la competitivitat empresarial.

Ha lamentat que la inexistència d'un tercer carril suposa un increment de costos d'inversió i logístics, entre altres inconvenients, i ha subratllat que l'extensió del Corredor Mediterrani és un "factor vital" per al desenvolupament empresarial del polígon industrial de Tarragona.

El nou centre logístic importarà el producte d'altres plantes de Covestro a Alemanya fins a Tarragona, des d'on es durà a terme la seva distribució.

Covestro compta amb dos centres a Catalunya que actualment dóna feina a 330 persones: les instal·lacions a la Zona Franca de Barcelona es dediquen a la fabricació de resines i revestiments, tractaments tèxtils i de teixits, dispersions acríliques i poliuretans, i a Tarragona compta amb un centre de MDI -producte previ a la fabricació d'escumes rígides-, una casa de sistemes de poliuretà i instal·lacions d'infraestructures que també estan disponibles per a altres empreses del parc químic.

Més informació
El comerç electrònic acapara els magatzems de Barcelona
Covestro i Ercros seran a Tarragona i Flix fins el 2020
Covestro inverteix 3 MEUR en un nou centre logístic
Avui et destaquem
El més llegit