Creuers a Tarragona: 100.000 passatgers i 7,3 milions d’euros d'impacte

El port tarragoní supera les expectatives i tanca la temporada amb la visita de 57 vaixells

El creuer Costa Victoria de Costa Cruceros atracat al Port de Tarragona | ACN El creuer Costa Victoria de Costa Cruceros atracat al Port de Tarragona | ACN

El port de Tarragona ha superat les expectatives i ha tancat la temporada de creuers amb 57 vaixells i 98.126 passatgers, un 91% més que l’any passat. Tres de quatre usuaris són clients de la companyia Costa Cruceros. Del conjunt de viatgers, el 78% corresponen a passatgers en trànsit i el 22% són persones que han embarcat o desembarcat a la ciutat. L’impacte econòmic de l’activitat de creuers s’estima en més de 7,3 milions d’euros. El Port i la resta d’integrants de la taula estratègica dels creuers s’han facilitat pel fet que la gran majoria de passatgers visiten el territori i el puntuen amb una mitjana de 8,2. De cara a l’any vinent, la previsió és assolir els 110.000 creueristes, un 12% més, i 67 vaixells.

La roda de premsa de balanç de la temporada de creuers al port de Tarragona, amb el president, Josep Andreu | ACN

La roda de premsa de balanç de la temporada de creuers al port de Tarragona, amb el president, Josep Andreu | ACN

De fet, la companyia Costa Cruceros operarà a Tarragona amb un vaixell més gran, el Costa Fortuna, que té una capacitat de 3.500 passatgers. Això suposarà un repte afegit, atès que la major afluència de visitants es produirà en diumenge i no en divendres com ha passat aquesta temporada. En aquest sentit, l’Ajuntament s’emplaça a continuar treballant amb els sectors comercial i turístic per garantir que el visitants puguin trobar negocis oberts.

Més info: El sector turístic de Tarragona clama la terminal de creuers

Més informació
DHL inverteix 2,5 milions d'euros en una nau a Tarragona
Global Talke inverteix 14 milions d'euros en un centre logístic a Tarragona
Tarragona també vol el Corredor
Avui et destaquem
El més llegit