L'Ebre selecciona startups per treballar amb 5G

Ebredrone serà la primera empresa de l'Àrea 5G Terres de l'Ebre

Els responsables d'Ebredrone, la primera startup seleccionada per fer proves amb 5G a l'Ebre | ACN Els responsables d'Ebredrone, la primera startup seleccionada per fer proves amb 5G a l'Ebre | ACN

L'Àrea 5G Terres de l'Ebre està enllestint al polígon del Molló de Móra la Nova (Ribera d'Ebre) una nau de 2.000 metres quadrats amb cobertura 5G interior, amb diferents espais perquè les empreses puguin testejar aquesta tecnologia i crear productes en el món de la 5G. La startup ebrenca Ebredrone serà la primera a treballar-hi i hi investigarà l'aplicació de 5G en drons dins d'espais tancats. La firma amb seu a Amposta ha estat una de les quatre empreses escollides al projecte estatal 5G ScaleUp Program, organitzat per 5G Barcelona i el grup Wayra-Telefónica.

Es tracta d'un programa d'acceleració que dona accés al laboratori The Thinx i ofereix la possibilitat de contactar amb inversors de forma mensual. "Estem molt contents de participar des de l'inici en l'estratègia 5G al territori", han apuntat els responsables d'Ebredrone, Pau Jornet, enginyer i encarregat de la part tecnològica, i Hadar Ayxandri, desenvolupador de negoci. Ebredrone compta amb un equip de col·laboradors i l'acord amb l'Àrea 5G ebrenca els permetrà usar la nau de Molló per testejar diferents tipus d'usos i aplicacions en tecnologia dron en espais tancats quan estigui llesta la instal·lació, anomenada laboratori CoEbreLab 5G rural i que impulsa el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.

"Estem treballant per fer una proposta que vagi més enllà de nosaltres com a empresa, per dotar de contingut aquesta nau del polígon del Molló, integrant diferents empreses i administracions amb un projecte territorial únic a Europa", ha apuntat Ayxandri. La nau del Molló és el primer laboratori de 5G rural de Catalunya i ajudarà a estendre aquesta tecnologia en entorns i sectors socioeconòmics rurals.

Les empreses hi faran els primers assajos d'aquesta tecnologia en diversos projectes d'R+D+I (Recerca, Desenvolupament i Innovació). Concretament, es preveu que aquesta implantació permeti la digitalització de productes i serveis de valor afegit, així com fer proves pilot en entorns d'àmbit rural en sectors com l'agroalimentari, el sociosanitari o l'energètic, entre d'altres. La xarxa 5G també s'estendrà als nuclis de població de Móra la Nova i Móra d'Ebre enguany.

Més informació
Acceleració per a startups de 5G
5G Barcelona s'alia amb els Països Baixos per impulsar startups de salut i mobilitat
Avui et destaquem
El més llegit