5G Barcelona s'alia amb els Països Baixos per impulsar startups de salut i mobilitat

El Mobile World Capital Barcelona impulsa la internacionalització de la seva iniciativa de 5G a través d'un acord amb la plataforma d'emprenedoria WorldStartup

Carlos Grau, director del Mobile World Capital Barcelona, organitzadors de la hackató Smart Railway | ACN Carlos Grau, director del Mobile World Capital Barcelona, organitzadors de la hackató Smart Railway | ACN

Donar una empenta a les startups de salut i mobilitat és l'objectiu de l'aliança entre 5G Barcelona i WordlStartup. La primera és una iniciativa del Mobile World Capital Barcelona, mentre que la segona és una plataforma d'emprenedoria dels Països Baixos. Amb seu a la Haia, aquesta s'ocupa de donar suport a startups i emprenedors per  aprofundir en la transició cap a societats sostenibles.

"Espanya és un referent a nivell europeu en el desenvolupament de projectes pilot 5G, que seran claus en l'exploració de futures aplicacions", ha assegurat a través d'un comunicat el CEO de MWCapital Barcelona, Carlos Grau. L'objectiu de l'acord amb WorldStartup és donar un caire més internacional als projectes de 5G desenvolupats a Catalunya.  

Per la seva banda, el CEO de WorldStartup, Gerrit Jan van 't Veen, ha afirmat que "la cooperació amb Mobile World Capital Barcelona estén la nostra xarxa amb destacats centres d’innovació internacionals i avança en la puntera infraestructura digital i ecosistema d’innovació d’Holanda”. En concret, els projectes en què treballin els dos organismes conjuntament seran dels àmbits de la salut i la mobilitat. 

Més info: El nombre d'empreses dedicades al 5G es dispara

Des de MWCapital Barcelona indiquen que la tecnologia pot contribuir a millorar el sistema de salut, mentre que la covid-19 ha obligat a repensar els models de ciutat des de diversos punts de vista, essent la mobilitat un dels principals. 5G Barcelona és un projecte de finançament públicoprivat, amb la participació de la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona, i2CAT, CTTC, Atos i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), a més del Mobile World Capital Barcelona.

Més informació
Una prova pilot de 5G a Catalunya per a la seguretat ciutadana
Un projecte alemany de 5G crea 60 llocs de feina al Prat
Basf i Cellnex porten el 5G a la química de Tarragona
Avui et destaquem
El més llegit