L'economia del Penedès-Garraf frena al darrer semestre

Millora el dinamisme econòmic del Baix Penedès per sobre de l’Alt Penedès i el Garraf, segons la FEGP

La Torre del Veguer de Sant Pere de Ribes a la comarca del Garraf La Torre del Veguer de Sant Pere de Ribes a la comarca del Garraf

Millora el dinamisme econòmic del Baix Penedès per sobre de l’Alt Penedès i el Garraf. Així ho indica el darrer informe de conjuntura econòmica publicat per la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) i Activa Prospect que analitza les dades del darrer semestre de 2018 de les tres comarques del Gran Penedès.

L’Informe destaca que el 2018 tanca l’any amb una important moderació de la creació d’ocupació fins al 2,7% respecte a la primera meitat de l’any, en què va ser molt expansiva arribant a creixements superiors al 4%. Així mateix, afirma que la construcció torna a ser l’activitat que mostra un major dinamisme amb un creixement del 5,6%, seguit dels serveis que mantenen un to força positiu del 3,3%, tot i la desacceleració. Per contra, la Indústria, que havia estat motor de creixement durant la primera meitat de l’any, frena amb força fins a l'1,7%.

El Baix Penedès creix per sobre de la mitjana catalana, amb un 3,4% i és la 13a comarca catalana quant a creixement de l'ocupació

A les comarques penedesenques litorals hi ha una desacceleració del sector terciari, mentre la indústria registra un avenç important. Per contra, a l’Alt Penedès la situació és completament contrària, l’activitat terciària augmenta i disminueix la industrial.

El Baix Penedès passa a ser la comarca més dinàmica de les tres gràcies a l’impuls de la indústria, mentre el Garraf perd posicions per la desacceleració del terciari i la construcció.

De nou, es modera el ritme de reducció de l’atur, seguint la dinàmica catalana general. El Baix Penedès creix per sobre de la mitjana catalana, amb un 3,4% i és la 13a comarca catalana quant a creixement de l'ocupació. La sinistralitat registra un repunt important a l’Alt i Baix Penedès durant el segon semestre. La contractació mostra una atonia a les comarques penedesenques que contrasta amb el repunt registrat a Catalunya a final d’any.

Més informació
El sector turístic creix al Baix Llobregat, Berguedà i el Garraf
El Garraf presenta el primer film clúster de Catalunya
Penedès i Garraf, entre les set comarques més dinàmiques de Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit