El sector turístic creix al Baix Llobregat, Berguedà i el Garraf

El total d'ocupats en empreses d'aquesta activitat representa un 12,5% del total a la demarcació de Barcelona

Les Casetes de la platja del Garraf Les Casetes de la platja del Garraf

El sector turístic ha representat un 12,5% del total dels ocupats el 2017 que equivalen a 304.117 afiliats a la Seguretat Social, segons el monogràfic Especialització turística comarcal des del punt de vista de l'ocupació elaborat pel Gabinet d'Estudis Econòmics i infraestructures de la Cambra de comerç de Barcelona, ha informat aquest organisme en un comunicat. L'informe explica que amb una perspectiva temporal de nou anys, de 2008 a 2017, totes les comarques han augmentat el pes en el sector turístic en relació al total, però el Garraf, el Berguedà i el Baix Llobregat són les que més han augmentat i el Bages, la que menys.

Les comarques amb més persones ocupades en el sector turístic són les quatre comarques del litoral: el Garraf (18,9%), el Baix Llobregat (15,2%), el Barcelonès (13,8%) i el Maresme (13%).

En l'estudi s'analitza el pes dels ocupats sobre el total en cinc subsectores turístics: el transport, l'allotjament, la restauració, les agències de lloguer i la cultura i entreteniment.

Si es disgreguen els subsectors previs en percentatges, s'observa que les activitats més rellevants són la restauració amb un 6,2% -on destaca el Garraf-, seguida del transport amb un 2,7% -on destaca el Baix Llobregat per l'aeroport- i la cultura i l'entreteniment amb un 2% -on empaten el Garraf, el Barcelonès i el Maresme-.

 

Més informació
L’agricultura, el turisme i la ceràmica vertebren l’ocupació de Castelló
El Pedraforca fa pinya pel turisme
Mireia Massagué: "Barcelona és una jungla en turisme"
Avui et destaquem
El més llegit