El Port de Barcelona, un impuls per a les empreses locals

La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, va destacar la importància de la institució com a un "motor econòmic del país"

Conferència de Mercè Conesa, presidenta del Port de Barcelona | Cinta Caballé Conferència de Mercè Conesa, presidenta del Port de Barcelona | Cinta Caballé

La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, va destacar l'impuls que pot donar el port a les empreses locals del territori durant una conferència a Sant Cugat, aquest 21 de març, amb motiu de l'Assemblea Ordinària de Sant Cugat Empresarial.

Conesa va explicar per què el Port de Barcelona és un motor econòmic del país i va detallar l'intens vincle que existeix entre el teixit empresarial i el Port, ja que, com subratlla, "depèn precisament de què hi hagi empreses interessades a carregar i descarregar els seus productes a través del Port de Barcelona i els serveis que li pot oferir". En aquest sentit, va defensar que la relació ha de ser "constant, intensiva, de lleialtat i de molta transparència, per poder explicar, en cada moment, on està situada la mercaderia i com aquesta mercaderia utilitza l'itinerari més òptim per arribar allà on està previst".

Una relació, va afirmar, que pot potenciar l'economia local de municipis com Sant Cugat del Vallès. Per això, va dir, "és molt important que les empreses vegin, en funció del tipus de producte que tenen, quins són els serveis que els podem oferir".

"És veritat, per exemple, que aquí a Sant Cugat tenim molta empresa farmacèutica i normalment utilitza més la càrrega aèria, pel tipus de producte", va ressaltar Conesa, tot i que va afegir que "per a altres tipus de producte, el vaixell és òptim". En aquest sentit va remarcar que "els tràfics més intensos són amb Balears o amb Itàlia, on hi ha molts productes d'algunes empreses santcugatenques que s'estan posicionant en aquells mercats i que fan el seu tràfic a través de les autopistes del mar".

Arrelament a la ciutat

La conferència de Conesa va coincidir amb l'Assemblea de Sant Cugat Empresarial, que va comptar amb una alta assistència. Un fet que segons el seu president, Joan Franquesa, "confirma l'arrelament que té la nostra entitat en el món associatiu" i que fa que "costi poc que la gent vingui, perquè sap que som una entitat viva, representativa, i que, d'alguna manera, els estem representant".

"El paper del teixit empresarial a la ciutat és imprescindible", va destacar per la seva banda l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, que va afegir: "La millor política social és generar riquesa, i el que realment genera riquesa és la implantació d'empresa".

Més informació
El Port de Barcelona resisteix el fre de l'economia i torna a créixer
El Govern i el Port s'alien per fer de Barcelona un "smartport" de referència
Els accessos viaris al Port acumulen 12 anys d'endarreriments
El tràfic de contenidors al Port de Barcelona creix un 6,7% al gener
Avui et destaquem
El més llegit