Elian inaugura a Barcelona una planta per produir 2.500 tones diàries de proteïna vegetal

Elian mantindrà els 65 llocs de treball que hi havia a l'antiga planta de Cargill

La planta d'Elian a Barcelona | Departament de Treball La planta d'Elian a Barcelona | Departament de Treball

L'empresa Elian, filial de la nord-americana Viserion, ha inaugurat la renovació de la planta de processament de soja que va adquirir al grup Cargill l'octubre de 2023. La capacitat de producció de la instal·lació, ubicada al Port de Barcelona, és de 2.500 tones diàries. Amb aquesta operació, la fàbrica fa un pas més en el tractament de la soja i s'ha situat com un referent en el sector de la proteïna alternativa a Catalunya, segons ha explicat el Departament d'Empresa i Treball en un comunicat.

Més info: El tràfic del Port de Barcelona creix un 8,1% i es recuperen els intercanvis amb la Xina

El nou propietari ha mantingut els 65 llocs de treball i ha seguit subministrant als clients de Cargill. La fàbrica ara disposarà de més funcionalitats per completar el procés industrial amb la fabricació de proteïna concentrada i texturitzada, ingredient clau per elaborar aliments alternatius de base vegetal i pinso d'alta qualitat.

La planta és una infraestructura estratègica per al sector del pinso a Catalunya amb una producció destinada a la farina de pinso per a boví, avícola o animals domèstics. Alhora, la fàbrica també produeix oli de soja per a l'ús en diversos sectors com el de l'alimentació, la cosmètica, els adhesius o els combustibles.

Torrent: "És una bona notícia pel reforç d’un sector estratègic i emergent a Catalunya"

“La planta de Barcelona és una infraestructura estratègica pel subministrament local de proteïna per a la producció d’aliments de qualitat”, va destacar el CEO d’Elian a Catalunya, Andreu Martín. 

Per la seva banda, el conseller d'Empresa, Roger Torrent, va indicar que la renovada activitat a la planta productiva “és una bona notícia en un doble sentit: pel manteniment de l’ocupació industrial i pel reforç d’un sector estratègic i emergent a Catalunya com el de la proteïna alternativa”. La inversió d'Elian ha comptat amb el suport d'ACCIÓ.

260 milions d'euros

Segons l'informe La proteïna alternativa a Catalunya, elaborat per ACCIÓ, ja hi ha 103 empreses en aquest sector que generen un volum de negoci de 269 milions d'euros i donen feina a 900 persones.

Més informació
Heura vol "trencar les regles del joc" de l'univers 'plant-based'
Avui et destaquem
El més llegit