Una empresa de l'Alt Empordà comercialitza el seu oli al Japó

La companyia espera que aquest nou mercat representi el 30% de les seves exportacions

Els productes de Clos de la Torre | ACN Els productes de Clos de la Torre | ACN

L'oli d'oliva verge extra Clos de la Torre, produït per Oleícola de l'Empordà, s'ha començat a comercialitzar al Japó. L'empresa, ubicada a Rabós d'Empordà (Alt Empordà), ha tancat un acord amb una companyia distribuïdora de productes gurmet de Tòquio per exportar el seu producte.

Des de la companyia s'espera que un cop consolidada l'aposta, aquest nou mercat representi el 30% de les seves exportacions. El gerent de Clos de la Torre, Martí Clos, assegura que el Japó "és un mercat molt interessat per la cultura de l'oli d'oliva i que aprecia molt els atributs del producte".

Clos: "És un mercat molt interessat per la cultura de l'oli d'oliva i que aprecia molt els atributs del producte"

Fins ara Clos de la Torre estava present a països del nord d'Europa, com Dinamarca i el Regne Unit, i també als Estats Units, mitjançant la cadena d'aliments de luxe Zingerman's Delicatessen de Michigan. El 2019, l'oli d'aquest petit celler de l'Empordà es va introduir a l'Orient Mitjà a través de contactes amb firmes de Dubai i Doha per exportar el producte i també a les Filipines i Singapur. Actualment, es treballa per exportar també al centre d'Europa, a països com Àustria i Alemanya. "Els nostres objectius més immediats són consolidar i ampliar la nostra distribució internacional i que fructifiquin alguns contactes que estem treballant per poder obrir mercat a altres països", detalla el gerent.

Oleícola de l'Empordà produeix tres tipus d'olis (alta gamma, proximitat i ecològic). L'oli Clos de la Torre està produït exclusivament per la collita d'olives de les finques de l'empresa situada a Garriguella, Rabós d'Empordà, Espolla i Peralada (Alt Empordà).

L'empresa, propietat d'una família de tradició oleícola de l'Empordà, va iniciar la seva trajectòria moderna fa 27 anys; el seu gerent representa la quarta generació. El 2011, es va construir un celler a Rabós d'Empordà amb instal·lacions que permeten elaborar el producte de forma artesanal. L'empresa va facturar l'últim exercici prop de 300.000 euros.

Més informació
Viena s’estrena a l’Alt Empordà amb un nou restaurant
Inversió de 4 milions d'euros a l'Empordà per desenvolupar activitat logística
Amazon obrirà un centre logístic a l'Alt Empordà
Avui et destaquem
El més llegit