Un projecte alemany de 5G crea 60 llocs de feina al Prat

L'empresa Giesecke+Devrient consolida el centre d'R+D que té a Catalunya des de fa 33 anys com a 'hub' europeu

El centre d'R+D de l'empresa alemanya G+D al Prat de Llobregat El centre d'R+D de l'empresa alemanya G+D al Prat de Llobregat

L'empresa alemanya Giesecke+Devrient (G+D) ha creat 60 llocs de feina al seu centre d'R+D del Prat de Llobregat. La companyia fa 33 anys que hi va aterrar i amb el suport d'Acció consolida així el seu centre com a hub europeu, ja que dona suport a tot el continent per al desenvolupament de projectes basats en tecnologia 5G. Es dirigeix principalment a sectors com la telefonia mòbil i l'automoció.   

Les instal·lacions de G+D del Prat també inclouen una planta de producció de smartcards, a més del centre de recerca i desenvolupament i les oficines centrals per a la península ibèrica. El 5G no és l'única activitat que desenvolupa aquest centre, que també es dedica a projectes de servidors de generació de dades per a aplicacions com l'internet de les coses, els desenvolupadors mòbils o l'automoció. 

El platform manager de G+D, José María Senent, assegura que “el desplegament de la tecnologia 5G implica canvis en tots els elements i agents de l’ecosistema de la connectivitat mòbil, fet que impacta en el funcionament de les targetes SIM tradicionals i les virtuals i que implicarà el desenvolupament de noves versions de sistemes operatius, aplicacions i algoritmes criptogràfics”. D’acord amb Senent, “la tecnologia 5G ofereix més capacitats de transferència d’informació amb una latència mínima i això obre tot un nou ventall de noves aplicacions mòbils”.

La presència de G+D a Catalunya té sentit per l'oferta educativa en enginyeria i titulacions tècniques, segons Senent, a més de l'ecosistema digital que hi ha establert, amb especial atenció a la seguretat i les noves tecnologies. Els perfils que ampliaran la plantilla del centre -que actualment compta amb uns 200 treballadors- són enginyers d'informàtica, telecomunicacions o electrònica.  

Més informació
El nombre d'empreses dedicades al 5G es dispara
El 5G que unirà Catalunya amb França
Una prova pilot de 5G a Catalunya per a la seguretat ciutadana
Avui et destaquem
El més llegit