La pandèmia fa perdre 23 milions d'euros a les empreses de l'Anoia

El 73,9% afirma que mantindrà els treballadors de la seva organització, mentre que el 18,5% afirma que té previst disminuir el nombre d'empleats

Els accessos a Igualada (Anoia) oberts i sense controls | ACN Els accessos a Igualada (Anoia) oberts i sense controls | ACN

Prop de 23 milions d'euros. Això és el que han perdut les empreses de l'Anoia des de l'inici de la pandèmia segons informa la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) en un comunicat. Pel que fa a la situació i a la gestió de l’organització, el 34,5% de les empreses enquestades afirma estar treballant al 100%; mentre que el 33,6% entre el 75 i el 100%, el 19,3% entre el 50% i el 75% i el 6,7% està operant menys del 25%.

D’altra banda, segons la tendència de l’empresa o negoci, el 73,9% afirma que mantindrà els i les treballadores de la seva organització, mentre que el 18,5% afirma que -si la situació no millora o empitjora- té previst disminuir el nombre de treballadors i treballadores, i el 7,6% de les empreses afirma que augmentarà el nombre de contractacions a la seves plantilles.

Segons les dades més recents publicades per l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat, en quant al nombre d’ERTO, hi ha un total de 1.575 expedients, afectant a 10.324 persones. D’aquests, per causa major són 1.512 (9.370 persones treballadores)  i per causes de procediments administratius d’extinció de contractes de treball (acomiadaments col·lectius), de suspensió temporal de contractes, entre altres, són 63 expedients i 954 persones treballadores.

Segons les dades de l’enquesta, el 52,1% de les empreses enquestades s’han acollit a un ERTO; el 44,5% afirma que no i la resta de les empreses, es planteja presentar un altre ERTO.

Més informació
De nou, massa tard
Els empresaris de l'Anoia demanen "solucions i suport" davant la "incertesa"
Avui et destaquem
El més llegit