30 empreses van contractar al 80% dels joves del Programa Singulars d’AEBALL

La patronal va acompanyar a 45 joves durant tot el 2023, que van rebre formació professionalitzadora, orientació laboral i suport a la inserció

El 70% d’aquestes contractacions van ser indefinides o de més de sis mesos de durada | Cedida El 70% d’aquestes contractacions van ser indefinides o de més de sis mesos de durada | Cedida

AEBALL, amb la col·laboració de Levelinstrukta i Fundació Gremibaix, i el suport del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), va finalitzar el desembre de 2023 la segona edició del Programa Singulars Activa el teu futur!, adreçat a 45 joves menors de 30 anys per afavorir la seva inserció laboral i la seva millora competencial, amb orientació laboral, formació professionalitzadora i acompanyament a la inserció.

El projecte va donar resposta a les necessitats detectades al mercat laboral del territori, com a resultat d’un estudi previ realitzat per la patronal a les empreses, i per això es van oferir tres itineraris amb formacions diferents, de Magatzem, d’Administració i d’Electricitat. El programa, que va començar al gener i va finalitzar al desembre, va acompanyar 45 joves que van identificar els seus interessos i motivacions, i prendre decisions, millorant la seva ocupabilitat, així com les seves competències tècniques i transversals.

El 70% d’aquestes contractacions van ser indefinides o de més de sis mesos de durada

Tot el programa es vertebra al voltant de la implementació d’un itinerari individualitzat per a cada jove, un treball personalitzat tenint en compte les característiques de cada persona, implicant-los al màxim en el seu desenvolupament. Els 45 joves van rebre formació professionalitzadora, van participar en diversos processos de selecció i se’ls va acompanyar en la seva inserció laboral en empreses del territori.

Des de la patronal es va col·laborar amb les empreses per a la detecció de llocs de treball per aquest col·lectiu, així com la recerca de persones d’aquest projecte adequades segons els seus requisits. També des d’AEBALL es va gestionar una subvenció a la contractació per a nou de les empreses contractants. En finalitzar el programa, 36 joves van trobar feina, un 80% dels/les participants. I, 26 d’aquestes contractacions, van ser indefinides o de més de sis mesos de durada.

Més informació
Raquel Gil: "No ens podem conformar amb què els nostres joves serveixin els cafès al Mobile"
Barcelona destina 4 milions a la contractació de joves a l’atur i persones doctorades
Barcelona Activa ofereix contractes laborals a joves
Avui et destaquem
El més llegit