Les estacions d'esquí superen previsions per la Puríssima

A Lleida, registren una ocupació del 90%, mentre que la mitjana gironina se situa prop del 80%

Les pistes d'esquí d'Espot des de la cota 2.000 | ACN Les pistes d'esquí d'Espot des de la cota 2.000 | ACN

Les estacions d'esquí gironines i lleidatanes han fregat el ple en ocupació durant el pont de la Puríssima. D'una banda, les gironines celebren que el pont ha estat "esplèndid" en l'ocupació tant en les pistes com en l'hostaleria de la zona. El sector reconeix que "s'ha treballat molt" i a diferents comarques com el Ripollès i la Cerdanya, però també en altres com la Garrotxa i el Berguedà. "La veritat és que estem molt contents de l'arrencada" ha explicat el director de la Molina, Xavi Perpinyà. D'altra banda, el Pirineu lleidatà ha registrat una ocupació del 90%, segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Unes dades que la vicepresidenta de l'organisme, Rosa Pujol, ha valorat com a "molt positives", donat que s'han superat en cinc punts les previsions i s'han "complert completament les expectatives del sector".

Més info: Digitalització i preus més alts a la neu catalana

Des de l'estació gironina destaquen els 111 quilòmetres de pistes que s'han obert conjuntament amb Masella i els 29 remuntadors en el domini Alp 2.500. "Creiem que és una de les millors obertures de domini a nivell europeu", ha assenyalat Perpinyà. A Vallter, per la seva banda, també estan "molt satisfets" amb l'ocupació durant el pont.

Les bones perspectives s'han complert, i el pont de la Puríssima deixa bons registres d'ocupació tant a les pistes d'esquí de les estacions gironines, com en els restaurants i els hotels de les diferents comarques. En alguns casos, la xifra ha arribat al ple absolut i de mitjana se situa propera al 80% en el conjunt dels tres dies. Aquestes bones dades fan ser optimista el sector que espera una temporada d'hivern "bona" especialment després de la "gran" qualitat de la neu i dels gruixos acumulats gràcies a les darreres precipitacions.

Mentrestant, pel que fa les onze estacions d'esquí lleidatanes, han venut més de 65.000 forfets durant aquestes tres dies, cosa que suposa uns 20.000 més que en el pont de l'any passat, que va durar un dia més. El Patronat de Turisme confia que aquesta temporada serà "un èxit" i se superaran els 1.350.000 forfets venuts, un objectiu que suposaria el millor resultat dels darrers 13 anys.

Més informació
Les pistes d'esquí omplen els hotels del Pirineu lleidetà pel pont
L’estació d’esquí de Tavascan tanca per manca de neu
Avui et destaquem
El més llegit