Les estacions d'esquí lleidatanes vénen un 76% més de forfets aquesta Setmana Santa

​La majoria de complexos d'alpí donaran per acabada la temporada el proper 8 d'abril

Esquiadors a l'estació de Boí Taüll durant aquest hivern Esquiadors a l'estació de Boí Taüll durant aquest hivern

Les estacions d'esquí lleidatanes han venut aquesta Setmana Santa uns 150.000 forfets, un 76% més que l'any anterior segons les dades facilitades pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Tot i que el temps canviant propi de la primavera, amb ratxes fortes de vent dissabte i baixes temperatures, ha tingut més afectació en l'àmbit del turisme actiu i dels esports d'aventura, també ha impedit que s'hi apleguessin encara més esquiadors al Pirineu. Als complexos, alguns dels quals tancaran la temporada el proper 8 d'abril, els gruixos i la qualitat de la neu han afavorit la venda de forfets en aquests deu dies, tant per a la pràctica de la modalitat alpí com de nòrdic.

Més info: El negoci de la neu es fon

El conjunt d’estacions d’esquí del Pirineu de Lleida han estat obertes per aquesta Setmana Santa amb uns bons gruixos de neu. Tot i que la climatologia no s’ha mostrat del tot favorable en algus dels dies d’aquesta Setmana Santa, el nombre de forfets venuts entre el 24 de març al 2 d’abril ha estat d’uns 150.0000, un 76 % més que la Setmana Santa de l’any 2017 que es va tancar amb 85.000 forfets.

Més info: La neu assegura una ocupació del 90% a la muntanya

La temporada d’esquí 2017-2018 entra a la recta final, amb els centres d’alpí oberts fins al pròxim diumenge 8 d’abril i amb uns bons gruixos de neu de qualitat immillorable per a la pràctica de l’esport blanc després de les intenses nevades caigudes aquest hivern. Només l’estació de Tavascan, en la modalitat d’alpí, ha tancat el diumenge 1 d’abril, mentre que la de nòrdic romandrà oberta fins al dia 8. Per la seva banda, l’estació de nòrdic de Virós-Vallferrera tancarà el dia 2. El complex de Sant Joan de l’Erm allargarà la temporada fins al 8 d’abril i les estacions d’Aransa, Lles de Cerdanya i Tuixent-la Vansa, a partir del dia 2 d’abril, continuaran obertes només els caps de setmana fins que tinguin neu suficient per a l’esquí.

Pel que fa a l'ocupació hotelera, les dades provisionals facilitades pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida la situen, a les zones turístiques, al voltant del 95% de mitjana en els dies festius que van del Dijous Sant fins al Dilluns de Pasqua. D'aquesta manera, des del Patronat han qualificat aquest índex de molt positiu i han destacat que les previsions fetes inicialment per l'ens s'han complert.

Més informació
Skitude triplica els contractes amb estacions d'esquí
Avui et destaquem
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

El més llegit