Les estacions d'esquí lleidatanes vénen un 76% més de forfets aquesta Setmana Santa

​La majoria de complexos d'alpí donaran per acabada la temporada el proper 8 d'abril

Esquiadors a l'estació de Boí Taüll durant aquest hivern Esquiadors a l'estació de Boí Taüll durant aquest hivern

Les estacions d'esquí lleidatanes han venut aquesta Setmana Santa uns 150.000 forfets, un 76% més que l'any anterior segons les dades facilitades pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Tot i que el temps canviant propi de la primavera, amb ratxes fortes de vent dissabte i baixes temperatures, ha tingut més afectació en l'àmbit del turisme actiu i dels esports d'aventura, també ha impedit que s'hi apleguessin encara més esquiadors al Pirineu. Als complexos, alguns dels quals tancaran la temporada el proper 8 d'abril, els gruixos i la qualitat de la neu han afavorit la venda de forfets en aquests deu dies, tant per a la pràctica de la modalitat alpí com de nòrdic.

Més info: El negoci de la neu es fon

El conjunt d’estacions d’esquí del Pirineu de Lleida han estat obertes per aquesta Setmana Santa amb uns bons gruixos de neu. Tot i que la climatologia no s’ha mostrat del tot favorable en algus dels dies d’aquesta Setmana Santa, el nombre de forfets venuts entre el 24 de març al 2 d’abril ha estat d’uns 150.0000, un 76 % més que la Setmana Santa de l’any 2017 que es va tancar amb 85.000 forfets.

Més info: La neu assegura una ocupació del 90% a la muntanya

La temporada d’esquí 2017-2018 entra a la recta final, amb els centres d’alpí oberts fins al pròxim diumenge 8 d’abril i amb uns bons gruixos de neu de qualitat immillorable per a la pràctica de l’esport blanc després de les intenses nevades caigudes aquest hivern. Només l’estació de Tavascan, en la modalitat d’alpí, ha tancat el diumenge 1 d’abril, mentre que la de nòrdic romandrà oberta fins al dia 8. Per la seva banda, l’estació de nòrdic de Virós-Vallferrera tancarà el dia 2. El complex de Sant Joan de l’Erm allargarà la temporada fins al 8 d’abril i les estacions d’Aransa, Lles de Cerdanya i Tuixent-la Vansa, a partir del dia 2 d’abril, continuaran obertes només els caps de setmana fins que tinguin neu suficient per a l’esquí.

Pel que fa a l'ocupació hotelera, les dades provisionals facilitades pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida la situen, a les zones turístiques, al voltant del 95% de mitjana en els dies festius que van del Dijous Sant fins al Dilluns de Pasqua. D'aquesta manera, des del Patronat han qualificat aquest índex de molt positiu i han destacat que les previsions fetes inicialment per l'ens s'han complert.

Més informació
Skitude triplica els contractes amb estacions d'esquí
Avui et destaquem
El més llegit