La Fundació CTM i Eurecat culminen la seva fusió

Gràcies a l'acord el centre de Manresa serà el principal centre de referència en matèria de sostenibilitat

Vistes exteriors del nou edifici del CTM, ubicat al Parc Tecnològic de la Catalunya Central Vistes exteriors del nou edifici del CTM, ubicat al Parc Tecnològic de la Catalunya Central

La Fundació CTM i Eurecat culminen la seva fusió després d'un procés d'integració que s'ha allargat tres anys. El passat 11 de desembre, el Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya inscrivia la unió, que va ser aprovada pels patronats d'ambdós ens el 28 de setembre. L'operació té l'objectiu de convertir l'Eurecat en un dels centres tecnològics més importants del Sud d'Europa

Eurecat Manresa aplegarà les principals competències i l'expertesa del centre tecnològic en els àmbits de sostenibilitat, de materials metàl·lics i ceràmics i modelització i simulació de processos. "La integració plena d'aquestes competències i coneixements amb la resta d'àmbits tecnològics d'Eurecat generarà, sense dubte, grans sinergies i possibilitarà que des de Manresa puguem oferir solucions tecnològiques més completes a les empreses i arribar a empreses del territori que fins ara no havien treballat amb nosaltres", remarca el president d'Eurecat, Xavier Torra.

En paraules del vicepresident del CTM, Francesc Santasusana, l'etapa de tres anys d'integració funcional entre Eurecat i el CTM "ha estat molt positiva i ha permès posar les bases perquè ara la fusió s'implementi de forma natural i obri una nova etapa pensada per millorar i créixer en recursos, capacitats, abast i projecció del centre en l'àmbit empresarial per ajudar-lo a ser més competitiu".

L'acord de fusió estableix que es mantindran els 100 llocs de treball que formen actualment la plantilla de la Fundació CTM i els plans de futur són de creixement en activitats, persones i inversions. D'altra banda es reforçarà la vinculació amb el territori amb la creació de la figura d'un gerent territorial d'Eurecat a la Catalunya Central, que tindrà la seva base d'operacions a Manresa.

Més informació
L'Eurecat vol facturar 175 milions d'euros per equiparar-se als homòlegs europeus
Eurecat inverteix 2,16 milions d'euros per reutilitzar l'aigua residual
El centre tecnològic de Manresa s'integra a Eurecat
Avui et destaquem
El més llegit